Безапелационна победа за Фетел на „Спа“

11189
Безапелационна победа за Фетел на „Спа“
Себастиан Фетел изпревари Хамилтън след старта и оттам насетне темпото му бе абсолютно недостижимо за Алонсо.

Очакванията ми за страхотна драма този следобед така и не се оправдаха, което доста ме разочарова. Вероятно и по-голямата част от феновете на Формула 1, но не и онези, симпатизиращи на 3-кратния световен шампион, който в голяма степен обезсмисля въпросителните около името на новия световен шампион. Да, има прекалено много кръгове до края, но след тази си победа Себастиан Фетел вече има 46 точки преднина пред втория Фернандо Алонсо, а това означава, че испанецът трябва да запише две победи при две отпадания за Фетел, за да си разменят местата в класирането. И това го казвам не защото съм фен на Алонсо, а защото бих искал да има интрига за шампионската корона през 2013 година.

Но Себастиан Фетел и Red Bull правят всичко необходимо, за да ни лишат от истинска битка за титлите. И това би искал да направил всеки друг, но на този момент се удава само на Фетел и гения на Ейдриън Нюи. Явно аеродинамикът е извадил още нещо от вълшебния си ръкав, тъй като днес Red Bull бе абсолютно недостижим за конкурентите си. Фетел потегли втори, но на правата „Камел“ използва въздушната струя на стартиралия от полпозишън Хамилтън, за да го изпревари. Оттам насетне Фетел не изпусна водачеството и за миг до края на надпреварата. Изглеждаше, че само дъжд или кола за сигурност би могла да върне интригата в някаква степен, но нищо от това не се случи. Така Фетел записа 31-я си успех в кариерата и вече има над 1000 обиколки начело на колоната, което го нареди на 5-то място във вечната ранглиста по този показател.

Люис Хамилтън спечели квалификационната рулетка на „Спа“

Дъжд, суха писта, дъжд... И това в рамкита на един час в квалификацията, а какво ли ще е утре, когато също се очаква променливо време? ...

Отлично представяне записа Фернандо Алонсо, който стартира 9-ти, но в 6-я тур вече бе трети. Испанецът финишира втори, но просто нямаше отговор на темпото на Фетел, изоставайки на 18 секунди от него на финала. Почетната стълбичка запълни Хамилтън, завършил на 28 секунди след Фетел. На сухата писта Люис имаше проблеми с гумите, като към финала дори имаше съмнения дали ще устиска на завършилите зад него Розберг и Уебър.

Точки взимат още Бътън, Маса, Грожан, Сутил и Рикиардо.

За отбелязване е отпадането на Кими Райконен, който за последен път отпадна от състезание заради механичен дефект преди 38 старта.

Любопитна случка се разигра преди състезанието, когато се появиха опасения, че неговият старт може да бъде забавен, тъй като се появиха протестиращи... от небето. Буквално. Те се приземиха на пистата с парашути и с някакви свои искания, които, надявам се, не са били в подкрепа на Орешарски. В крайна сметка развитие на тези събития нямаше, но използвайки алпинистки умения те опънаха своите плакати от покрива на централната трибуна.

Хамилтън спечели на Хунгароринг

Люис Хамилтън спечели първа победа след като премина в тима на Мерцедес, триумфирайки на Гран при на Унгария - негова четвърта победа...

Следващият старт е на легендарната „Монца“, където Ferrari ще гони задължителна победа. Двата червени болида демонстрираха невероятна скорост на „Камел“, което е обнадеждаващо за тифозите. Любопитното обаче е, че Red Bull не бяха толкова бавни на същата права, макар болидите им да бяха с по-голямо челно съпротивление, т.е. с по-изправено задно крило, което им помагаше за по-висока скорост във втория сектор. Mercedes също са сред най-бързите по отношение на топ скорост, но днес отново се обадиха някои болежки от началото на сезона.

Автор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com