Ботев Пловдив продължава с победния си ход в първенството

9254
Ботев Пловдив продължава с победния си ход в първенството

Отборът на "Ботев Пловдив" продължи с възходящото си представяне през пролетта в А група и нанесе трета загуба на "Черноморец" от старта на пролетния полусезон и общо четвърта поредна, надигравайки го в Бургас с 2:1, предаде БГНЕС.

Под проливния дъжд на стадион "Лазур" феновете не видяха гол през първата част, когато и двата отбора не показаха нищо качествено и съществено Единственото по-опасно положение за гостите беше пропиляно от Мариян Огнянов.

Второто полувреме обаче беше далеч по-качествено. В 60-ата минута резултатът беше открит след страхотен изстрел на Вандер Виейра от 25 метра, който се удари в горната греда, преди да влети във вратата. Шест минути по-късно Иван Цветков беше изведен сам срещу вратаря след грешка на Траян Дянков и с прехвърлящ удар направи 2:0 с 11-ия си гол в шампионата. Две минути преди края на редовното време Милчо Ангелов се разписа с нов много красив удар от дистанция, който се заби като пирон в горния десен ъгъл на Стаховяк. Преди това полският вратар спаси удар от упор с глава.

Левски и Ботев Пловдив с наказание по един мач без публика

Отборите на "Левски" и "Ботев Пловдив" бяха наказани с по едно домакинство без публика заради ексцесиите на стадион "Христо Ботев" в съ...

Така след първия мач от 18-ия кръг на "А" група "Ботев" изпревари "Литекс" с 2 точки за третото място в класирането, докато "Черноморец" засега е седми. "Литекс" обаче има мач с "Миньор Перник" в неделя, а пети е ЦСКА, на 3 точки зад "Ботев", като червените гостуват утре на "Локомотив Пловдив" в дербито на кръга.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com