Цветан Соколов и Кунео на полуфинал в Шампионската лига по волейбол

14734
Цветан Соколов и Кунео на полуфинал в Шампионската лига по волейбол

Българският волейболен национал Цветан Соколов изигра много силен мач за клубния си отбор "Кунео" и помогна за класирането на италианците за финалната четворка на волейболната Шампионска лига.

Соколов и компания победиха в мач-реванш от четвъртфиналите италианския шампион "Лубе Банка Мачерата" с 3:2 гейма (25:17, 25:19, 22:25, 21:25, 15:8). Така след като бяха загубили първия мач с 0:3, Цветанов и съотборниците му си осигуриха т.нар. "златен гейм" - един тайбрек гейм, който решава кой да продължи напред, когато става въпрос за елиминационна фаза в европейските клубни турнири по волейбол и налице са разменени победи между двата отбора.

Гостуваме на Франция в първия мач от Световната лига (видео)

Участието на българския национален отбор по волейбол в следващото издание на Световната лига започва с гостуване на Франция. Мачът ще с...

Кунео се представи изключително силно и надделя в "златния" гейм с 15:7 точки. Соколов беше най-резултатен в двубоя с 22 точки (3 аса, 4 блокади, 44 % в нападение). Срещата бе изгледана на живо и от селекционера на националния ни отбор Камило Плачи, информира "Нова телевизия".

На полуфинал волейболистите на Кунео ще срещнат силния полски тим на ЗАКСА (Кенджежин-Кожле), който елиминира турския "Аркас" (Измир). В другият полуфинал един срещу друг ще излязат настоящия носител на трофея - руския гранд "Зенит" (Казан), и домакините от "Локомотив" (Новосибирск).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com