Дейвид Мойс напуска Евертън и тръгва за Манчестър*

7169
Дейвид Мойс напуска Евертън и тръгва за Манчестър*

Английският елитен клуб "Евертън" потвърди, че мениджърът на отбора Дейвид Мойс ще напусне тима в края на сезона. Очаква се шотландецът да се разбере до края на деня с ръководството на Манчестър Юнайтед и да бъде обявен официално за заместник на сър Алекс Фъргюсън на "Олд Трафорд", пише БГНЕС.

"Евертън може да потвърди, че Дейвид Мойс ще напусне тима в края на този сезон", се казва в изявление на сайта на "карамелите".

"Мениджърът се срещна с президента Бил Кенрайт вчера, сряда, 8 май, потвърждавайки желанието си да поеме отбора на Манчестър Юнайтед. Президентът, от името на клуба, иска да изкаже своята голяма благодарност на Дейвид за големия му принос към Евертън още от първия ден, в който дойде при нас през март 2002 година. Той беше един невероятен мениджър", се казва още в изявлението на тима от Ливърпул.

"По време на престоя си на "Гудисън парк", Дейвид бе начело на тима в повече от 500 мача, включително и в четири европейски кампании. Последните му два мача начело на Евертън ще бъдат оставащите две срещи от Висшата лига на Англия с Уест Хям Юнайтед и Челси", завършват от Евертън.

* Малко след 18:00 часа българско време беше потвърдено, че Мойс наследява Фъргюсън. Всъщност бившият мениджър на "Евертън" идва в "Юнайтед" по изрична препоръка на сър Алекс.

С гол в края Челси взе успеха на "Олд Трафорд"

В дербито на кръга в Премиершип отборът на "Челси" успя да използва шампионската апатия на "Манчестър Юнайтед" и да вземе изключително ...

Междувременно вестник "Гардиън" публикува списък с най-неуспешните трансфери на сър Алекс Фъргюсън. Сред тях е и Димитър Бербатов, който е поставен под номер шест. Ето каква е класацията на британския ежедневник:

Бербатов дойде в "Манчестър Юнайтед" за рекордната сума от 30.75 милиона паунда от "Тотнъм" през лятото на 2008 година, преди да напусне през миналото в посока "Фулъм".

"Най-скъпото попълнение на Юнайтед за всички времена е все още обожаван от феновете, но Фъргюсън така и не успя да извади всичко от него", споделят от вестника за българина.

Първи в списъка за най-лоши трансфери е Бебе, който Фъргюсън купи за 7.4 милиона паунда от Витория Гимараиш. "Той ми каза да се пострижа, щяло да изглежда по-добре. Постригах се на същия ден и на следващата тренировка той не ме позна. Минах покрай него много пъти, но не ме позна", цитиран е да казва младият играч.

Сър Алекс Фъргюсън слиза от мениджърския стол на Манчестър Юнайтед

Знаменитият сър Алекс Фъргюсън се оттегля от поста си като мениджър на английския шампион "Манчестър Юнайтед", съобщиха от клуба днес. ...

Берба пък попада и в класацията на "Give me football" за най-смешните моменти от периода на Фъргюсън в Юнайтед. Става дума за мач от Шампионската лига, в който българинът стои недоволен на резервната скамейка, а сър Алекс и Майк Филън си правят шега с него зад гърба му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com