Съдът иска от Берлускони обяснение и за корупция

3479
Съдът иска от Берлускони обяснение и за корупция

Италианската прокуратура повдигна обвинения в корупция срещу бившия премиер Силвио Берлускони заради предложен подкуп от 3 милиона евро или 3.9 милиона долара) на ляв сенатор, за да се присъедини към партията му.

Съобщението на прокуратурата в Неапол идва ден след като милански съд потвърди присъдата на Берлускони по друго дело за данъчна измама, свързана с бизнес империята му Медиасет.

Осъдиха Берлускони на година затвор

Апелативният съд в Милано потвърди присъдата на Силвио Берлускони от 1 година затвор и 5-годишна забрана да заема държавни постове, пре...

Прокурорите твърдят, че медийния барон е подкупил сенатор Серджо Де Грегорио след парламентарните избори през 2006 година, спечелени от лявоцентристката коалиция, оглавявана от Романо Проди, само с няколко гласа повече.

Няколко месеца по-късно Де Грегорио промени политическите си убеждения и се присъедини към опозицията на Берлускони, което помогна за свалянето на Проди през 2008 гиодина. Последвалите избори бяха спечелени с лекота от Берлускони.

Разследването се води в Неапол, защото Де Грегорио бил избран именно от този регион. 76-годишният Берлускони е ответник по редица дела и вече има две присъди. Той е обвиняем и по дело, в което е обвинен, че е плащал за секс с непълнолетна 17-годишна проститутка, докато беше премиер, и е злоупотребявал с власт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com