Фалит за ЦСКА заради задълженията към Павел Дочев?

4649
Фалит за ЦСКА заради задълженията към Павел Дочев?

Бившият треньор на ЦСКА Павел Дочев е на път да се окаже сериозен проблем за сегашното ръководство на червения клуб, след като стана ясно, че армейците не могат да му изплатят дължимите за работата му средства.

Според адвокатите на Дочев до момента ЦСКА дължи над 266 хил. лева на бившия си треньор, като в това число влизат неустойките по прекратения договор, заплати и наказателни лихви.

Стойчо Младенов си иска дължимите заплати от Титан

"Бях се отказал от неустойката, но от "Титан" се отметнаха от договорката ни. Все още съм готов на компромис", сподели бившият треньо...

На 1 март изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков е информирал юристите, които представляват Павел Дочев, че клубът не е в състояние да изпълни задълженията си. Така е пропуснат и последният уговорен от страните срок за плащане на задълженията на ЦСКА към Дочев въпреки личните уверения на един от собствениците на клуба, Иво Иванов, дадени по време на поискана от него среща с представителите на Павел Дочев, че претенциите на бившия треньор ще бъдат удовлетворени.

Според съобщение от ProPR Агенция, в което се излагат аргументите на бившия треньор на червените, по този начин ръководството на ЦСКА се мъчи "да задържи" всякакви свои задължения, за да успее да получи лиценз за сезон 2013-2014 година от УЕФА.

Неизпълнението на паричните задължения отстранява всички препятствия и формалности пред разглеждането на делото за несъстоятелност на акционерното дружество "Професионален футболен клуб ЦСКА" EАД, чийто едноличен собственик на капитала е "Титан Спорт" ЕАД. Адвокатите на Павел Дочев споделиха, че с тях са се свързали и други кредитори на футболния клуб, които ще се присъединят към делото за банкрут.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com