Фейзи Илханлъ затегна контрола в "Етър"

10078
Фейзи Илханлъ затегна контрола в "Етър"

Радослав Владев и Красимир Гърдев, двама от акционерите и създатели на ПФК "Етър 1924", се оттеглиха от клуба и джиросаха акциите си на мажоритарния собственик Фейзи Илханлъ, става ясно от съобщение на официалната страница на великотърновския футболен отбор.

Двамата създадоха клуба преди 10 години, а преди време 34% от акциите в дружеството първо придоби Община Велико Търново, а през лятото на 2011 година други 51% отидоха при Фейзи Илханлъ, като двамата великотърновски бизнесмени останаха с общо 15%.

"Създателите на клуба Радослав Владев и Красимир Гърдев прехвърлиха акциите си на г-н Илханлъ и той вече притежава 66% от дружеството. Благодарим им за това, което са направили досега, те са основатели на този клуб и винаги ще са добре дошли като наши приятели", заяви от името на мажоритарния собственик изпълнителният директор на клуба Ендер Дурмушев.

"Изпълнихме си мисията, като вкарахме отбора в "А" група. Който желае – нека да заповяда да продължи делото", коментира Радослав Владев.

От началото на сезон в "Етър" има куп скандали - първо около треньорския пост, който беше заеман от легендата на виолетовите Цанко Цветанов, а след това и заради неизплатени заплати на футболистите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com