Фернандо Алонсо е най-скъпоплатеният пилот

12997
Фернандо Алонсо е най-скъпоплатеният пилот
В класацията на Forbes след него се нарежда Люис Хамилтън, а трети е Дейл Ърнхард-младши при пилотите. Най-скъпоплатеният спортист въобще е Тайгър Уудс.

Forbes излязоха с поредната си класация, която този път е на тема печалба на спортистите. Великият голфър отново се върна в големия спорт, а скандалът около изневерите му поотшумя. И той отново е най-скъпоплатеният спортист в света. Уудс е заработил цели $78,1 млн. Доста интересно е второто място, което заема Роджер Федерер. Най-великият в света на тениса е изкарал $71,5, но люопитното тук е фактът, че Федерер спечели първия си турнир едва отминалия уикенд. Трети е Кобе Браянт, чиято банкове сметка е набъбнала с $61,9 млн.

По-подробна разбивка правиме на пилотите сред 100-те в списъка. Очаквано най-високоплатеният пилот е Фернандо Алонсо. За периода 1 юни 2012 – 1 юни 2013 г. пилотът на Ferrari е спечелил $30 млн. Скудерията му е превела 28 млн. долара, докато другите 2 млн. са от индивидуални спонсорски договори. С тези $30 млн. Алонсо се нарежда на 19-то място от Топ 100 на най-скъпо платените спортисти в света.

Доходът на Хамилтът възлиза на $27,5 млн., от които 26 млн. са от хонорари от McLaren и Mercedes AMG. Третото място е за пилота от NASCAR Дейл Ърнхард-младши, който може да се похвали с $26 млн. Половината сума е по перото „заплата“, а останалата – от наградните фондове за победите, които е извоювал през въпросния отчетен период, както и от продажба на правата за използване на името му за комерсиални цели.

Петкратният шампион в NASCAR Sprint Cup Джими Джонсън е четвърти: той е заработил $24 млн., от които 6,7 млн. са от лични договори. Петицата завършва Валентино Роси, който, независимо то доста слабите си резултати в последните два сезона, е заработил цели 22 млн. долара.

Фернандо Алонсо удържа приза за най-висикоплатен пилот за трета поредна година, но следващата вероятно ще раздели това звание с Хамилтът, тъй като Люис премина при Mercedes за огромна сума.

Класация на Forbes за най-добре платени пилоти (от Топ 100 на спортистите)

19. Фернандо Алонсо, F1, $30 млн.

26. Люис Хамилтън, F1, $27,5 млн.

32. Дейл Ърнхард-младши, NASCAR, $26 млн.

Алонсо и Хамилтън печелят най-много във Ф1

Журналисти от изданието TomorrowNewsF1 публикуваха списък със заплатите на пилотите от Формула 1. Данните те са използвали от последнат...

41. Джими Джонсън, NASCAR, $24 млн.

51. Валентино Роси, MotoGP, $22 млн.

83. Тони Сюърт, NASCAR, $18,5 млн.

85. Джеф Гордън, NASCAR, $18,2 млн.

89. Себастиан Фетел, F1, $18 млн.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com