Наводненията в Европа ще струват до 200 млн. евро

4466
Наводненията в Европа ще струват до 200 млн. евро

Третата по големина презастрахователна компания в света германската "Хановер Ре" съобщи, че очаква нетни разходи между 100 и 200 милиона евро след наводненията, които в последните седмици преживяха Германия, Австрия и част от Централна Европа, предаде БГНЕС.

Първоначалните изчисления на "Хановер Ре" показват, че "нетният й товар може да надхвърли 100 милиона евро, но би трябвало да остане доста под 200 милиона евро", уточни самата компания в комюнике. Презастрахователната компания допълни, че още е рано да се дават точни данни за застрахованите щети.

Поради липсата на други значителни природни бедствия в последно време "Хановер Ре" подчертава, че прогнозите й за първото полугодие за големите щети вероятно няма да бъдат изпълнени, но все пак трябва да се вземат предвид нетните разходи от 30 милиона евро, свързани с мощното торнадо, което опустоши Оклахома през май.

Поради това компанията от Хановер, Северна Германия, потвърди целта си за постигането на чиста печалба от около 800 милиона евро през 2013 г. "Трябва да се има предвид, че целият бюджет за второто полугодие за големите щети все още е на разположение", се казва в комюникето. В петък водещата застрахователна компания в Европа "Алианц" също обяви първоначалните си данни за щетите от наводненията, достигащи около 350 милиона евро. Италианската застрахователна компания "Дженерали" съобщава за щети за около 100 милиона евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com