Футболният свят шокиран от новината за болестта на Стилиян

10306
Футболният свят шокиран от новината за болестта на Стилиян

Новината за болестта на българския капитан на Астън Вила Стилиян Петров се разпространи бързо в социалните мрежи. Мнозина от играчите веднага изразиха подкрепата си към полузащитника и му пожелаха скоро отново да е на терена, предаде „TheSun”.

Съотборникът му в Астън Вила Дарън Бент каза: „Тъжна новина за нашия капитан Стан Петров. Надявам се да оздравее бързо. Всички сме с него и семейството му”.

Лечението на Стилиян започва още този уикенд

Стилиян Петров ще започне лечението си още този уикенд, информира Daily Mail. Както стана ясно, капитанът на Астън Вила има остра форм...

„Тъкмо видях новината. Това ужасно. Петров е един от най-добрите хора на футболния терен. Мислим за него”, написа Джърмейн Джинас.

Полузащитникът на Тотнъм Том Хъдълстоун също изрази подкрепата си към Стилиян: „Всички мислим за него. Футболът отново страда”.

Изпълнителният директор на Асоциацията на професионалните футболисти в Англия Гордън Тейлър също изрази огромното си съжаление след лошата новина и обеща помощ на Стилиян относно лечението му.

Бившият клуб на Петров Селтик също изрази подкрепата си към българина, предаде „Дейли Мейл”, позовавайки се на информации в сайта на шотландския клуб. Настоящият мениджър на отбора Нийл Ленън, който бе съотборник на Петров при престоя му в Селтик, каза, че новината е шокираща.

„Ние стоим зад него и семейството му. Всички в клуба са шокирани. Изразяваме подкрепата си и искаме да знаеш, че не си сам по този път. Сигурни сме, че ще се справиш”, пише Ленън.

Кошмар! Стилиян Петров е болен от левкемия

Капитанът на Астън Вила и рекордьор по мачове на националния тим Стилиян Петров е развил остра форма на левкемия, съобщиха официално ...

Помощниците му Алан Томпсън и Йохан Мялби, които също играеха със Стилиян в Селтик, пожелаха на българина бързо оздравяване и късмет.

Сайтът на бившия отбор на Стилиян ЦСКА публикува специален материал, с който изразява подкрепата си към българина. Ето и съобщението:

"Заедно за Стилиян Петров!

Изключителната тежката новина, дошла преди броени минути от Англия за поставената диагноза „левкемия” на капитана на националния ни отбор Стилиян Петров, потресе всички в клуба ни, както и, сигурни сме, цяла България. Като клуб, на който той е дал много, ние ще окажем пълна подкрепа и всякакво съдействие по време на лечението му. Силно вярваме, че Стилиян ще спечели и този важен мач, пред който го изправя съдбата. Силният му дух, прекрасните му човешки качества и любовта му към играта, го превърнаха в любимец на всеки почитател на футбола."

"Винаги ще бъда до Стилиян, подкрепям го с цялото си сърце в този труден момент", заяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, предаде сайтът на централата. "Готови сме да помогнем с каквото можем, но сега най-важното е да запазим спокойствие и да изчакаме лекарите в Англия да се произнесат за лечението. Вярвам, че всичко ще бъде наред, защото Стилиян е мъжко момче и е доказал, че умее да печели битки", допълни Михайлов.

Стилиян Петров напуска Астън Вила заради по-малка заплата

Капитанът Стилиян Петров ще напусне Астън Вила през лятото, съобщи бТВ, позовавайки се на английски източници. Той вероятно ще премине ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com