Гол на чужд терен спаси Левски срещу Литекс

5457
Гол на чужд терен спаси Левски срещу Литекс

В изключително емоционален мач-реванш от четвъртфиналите на турнира за Купата на България отборът на "Литекс" победи с 2:1 "Левски", но заради допуснатия гол на чужд терен сините продължават на полуфинал.

Първото полувреме премина при превъзходство на „Литекс”, като ловчанлии се стараеха да играят бързо и с едно докосване и често притесняваха сериозно синята отбрана. „Левски” пък внимаваше повече в защита, като халфовата линия на гостите повече гледаше да помага в дефанзивната част на играта, отколкото да се стреми да вкара така важното попадение на чужд терен.

Съдията Ахмед Ахмед провали дербито между Левски и Литекс

1:0 - с такъв аванс отборът на "Левски" ще гостува в Ловеч след първата среща от четвъртфиналите за Купата на България. Този резултат о...

Половин час след началото на мача „Левски” по чудо се размина с гол. Тогава Дъстли Мюлдер и Пламен Илиев се замотаха необяснимо пред наказателното поле, Армандо Ваюши притича и им отне топката. Илиев обаче успя да го забави малко с рисковано влизане, а после и Ромейн Ели направи същото, като по този начин албанецът си скъси ъгъла и потърси подаване към далечната греда, вместо да стреля. Там, обаче, Исмаил Иса закъсня и не можа да мушне топката в празната врата.

Веднага след това положение Ваюши отново се вклини отляво, намери Георги Миланов сам на дъгата на наказателното поле, той хитро изведе Ванжер отдясно сам срещу Илиев по диагонал, но бразилецът тръгна да подава и сбърка.

И противно на посоката на развитие на мача в 39-тата минута „Левски” откри резултата при първата си сериозна атака. Тогава Базил Де Карвальо по страхотен начин изведе включилия се на скорост Дъстли Мюлдер и той, излязал сам срещу Илко Пиргов, мушна топката в долния му десен ъгъл – 0:1.

В последната минута на полувремето „Литекс” изпусна нова изгодна възможност за гол, след като при шут от пряк свободен удар на Ваюши и рикошет Александър Цветков се отзова сам срещу Пламен Илиев, но стреля много слабо с левия крак право в ръцете му.

Изправени пред стената, ловчанлии реагираха като ужилени след старта на второто полувреме. Тогава Ваюши с перфектен пас в коридор фронтално срещу вратата изведе Георги Миланов сам срещу Илиев, като футболист номер едно на България за миналата година с левия крак матира вратаря на „Левски” – 1:1.

Феновете на "Левски" се ядосаха на ръководството на клуба

Декларацията на ръководството на "Левски" преди изключително важния реванш от четвъртфиналите за Купата на България с "Литекс" в Ловеч ...

Сините усетиха, че ако останат твърде пасивни може да имат неприятности и отвърнаха на свой ред с две хубави атаки, при едната от които Де Карвальо стреля мощно от дистанция, но малко над горната греда.

Двуострата игра продължи, като и двата отбора действаха с много динамика. „Литекс” непрекъснато залагаше на игра по тревата и търсеше шанс да извежда в коридор футболистите си. „Левски” пък играеше с преса и се мъчеше чрез физическото превъзходство на Базил Де Карвальо да вкара втори гол, който да реши срещата.

Петнадесет минути преди края обратът в мача стана факт. Тогава изритана напред топка от Илко Пиргов отиде към Нуно Пинто, който по невероятно глупашки начин не я уцели и от лекия рикошет в протегнатия му крак се получи извеждащо подаване за Исмаил Иса. Нападателят спокойно напредна  и сам срещу Илиев мушна топката под плонжа му в долния ляв ъгъл – 2:1.

Зверското темпо в мача доведе контузия за главния съдия Станислав Тодоров, който явно получи схващане в прасеца и веднага след гола на Иса той беше сменен от четвъртия съдия, тъй като не можеше да продължи.

Осем минути преди края „Литекс” пропусна да вкара трети гол, който ги класираше напред. Тогава Георги Миланов стреля от дистанция, топката беше блокирана и тупна пред Пламен Илиев, който излезе много колебливо и я пропусна, а Иса не очакваше такава несръчност и не успя да догони кълбото, което се търкулна агонизиращо бавно точно до лявата греда, но в аут.

Битката в Ловеч отива към футболна война

След вихъра на емоциите от снощните мачове в Шампионската лига и преди днешните срещи в най-комерсиалния европейски клубен турнир е вре...

Заради контузията на Тодоров и още едно-две схващания на футболисти и от двата отбора беше назначено продължение от шест минути. В тях "Литекс" атакуваше отчаяно, но играчите на "Левски" парираха два удара с телата си и не позволиха на домакините да създадат ново чисто положение. Така сините изстрадаха своето класиране напред, а за "Литекс" остана утехата, че показа много нападателен и атрактивен футбол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com