Hankook може да измести Pirelli от Ф1

8593
Hankook може да измести Pirelli от Ф1
Бърни Екълстън е започнал преговори с корейската компания.

Генералният промоутър на Формула 1 е започнал преговори с корейската Hankook за евентуалното влизане на производителя във Ф1. Според ItaliaRacing Hankook може да прекрати монопола на Pirelli още през следващия сезон. При това от Hankook са готови да снабдяват с гуми не само Ф1, но също и сериите GP2 и GP3 – които в момента се снабдяват от Pirelli.

Действащият договор на Pirelli изтича в края на тази година. Италианците неколкократно са изявявали желание да преподпишат нов договор, но към момента такъв все още няма. А първите три състезания за сезона бяха белязани от много сериозни проблеми за отборите, които се нахвърлиха върху изключително бързата деградация на смесите на Pirelli. Особено красноречив пример в това отношение бе състезанието в Китай миналия уикенд, когато в квалификацията пилотите правеха само по една бърза обиколка и се прибираха в боксовете, за да запазят колкото се може повече нови комплекти. Дори в третата част на квалификацията двама пилоти въобще не направиха бързи обиколки с цел да съхранят един комплект за състезанието. А в него меките смеси на Pirelli издържаха около 5-6 обиколки, след което представянето им спадна драстично.

Дали тези преговори ще доведат до резултат – ще се разбере на по-късен етап. Факт е, че Hankook значително увеличи европейското си спортно присъствие. Компанията снабдява отбори за „24 часа на Льо Ман“, DTM и европейската FIA Formula 3.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com