Деца се натровиха с китайска храна в Русе

11977
Деца се натровиха с китайска храна в Русе

Внезапна проверка по сигнал за съмнение за хранително натравяне в Русе, извършиха от Областна дирекция по безопасност на храните, съобщи БГНЕС.

Вчера четири деца бяха настанени за лечение в русенската болница с оплаквания за повръщане и гадене, след като са яли ориз със зеленчуци и спагети от заведение за бърза закуска в Русе, съобщиха от БАБХ.

Българските деца сред най-нещастните в света

В България детската смъртност и замърсеността на въздуха са на едни от най-високите нива, сочи проучване на УНИЦЕФ. Най-щастливи са де...

Собственикът на обекта и целия персонал са български граждани. Сигналът в Регионалната здравна инспекция е постъпил вчера по обяд. Учениците са от девети клас на Професионалната гимназия по дървообработване в Русе. Те си поръчали китайска храна по телефона от заведение. След като консумирали от храната, едно от децата започнало да повръща, а другите се оплакали от гадене. От русенската болница обясниха, че в инфекциозното отделение са приети общо шест деца, като две от тях са отказали болнично лечение, а останалите четири са настанени в отделението.

Към момента състоянието им е подобрено, нямат оплаквания от гадене, повръщане и болки в корема, но остава общият дискомфорт. Децата ще останат за наблюдение и лечение, като се изчакват и резултатите от взетите проби. Директорът на Областна дирекция по безопасност на храните в Русе, д-р Атанас Атанасов заяви, че са взети хранителни проби, които са изпратени в акредитирана лаборатория в Шумен. Заведението е временно затворено до изясняване на случая. Към момента не са постъпвали други оплаквания след консумиране на храна, приготвена в този обект. Инспектори към Регионалната здравна инспекция Русе са взели и носогърлени секрети от петимата души персонал в заведението. За лабораторни изследвания са взети 20 броя отривки и 2 проби готов продукт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com