И българските щангисти подкрепиха борбата като част от олимпийското семейство

9506

Легендарни български щангисти, носители на златни медали от Олимпийски игри, се обявиха в подкрепа на борбата и нейния статут като основен олимпийски спорт, предаде БГНЕС.

На пресконференция днес Нораир Нурикян, Асен Златев, Милен Добрев, Борислав Гидиков, Иван Иванов, Милен Добрев, Янко Русев и Йордан Митков изразиха подкрепата си към борбата и сложиха подписи под декларацията на БФ Борба. Освен личната подкрепа на легендарните спортисти, Гидиков изрази позиция и от името на Българска федерация по вдигане на тежести като неин главен секретар.

Армен Назарян започна гладна стачка

Треньорът на състезателите ни по класическа борба Армен Назарян изпълни заканата си и започна гладка стачка срещу предложението на МО...

"За мен това е една лъжа, просто не може да стане. Всеки знае историята на борбата, един от спортовете - основатели на олимпийското движение. Според мен това е някакъв блъф и няма да стане", коментира Нурикян. "Много странно решение и странни са спортовете, които се предлагат да заместят борбата. Тази новина може да обезкуражи децата, които сега започват да се занимават с борба. Всеки се мечтае да участва на Олимпиада", каза треньорът на националния отбор по щанги Иван Иванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com