Жак Рох напуска Международния олимпийски комитет

9861
Жак Рох напуска Международния олимпийски комитет

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Жак Рох напуска поста си. Това обяви самият той по време на събрание на Изпълкома на МОК, предаде „Фокус”. Рох официално ще подаде оставката си на 10 септември.

71-годишният белгиец бе начело на МОК в продължение на 12 години. Като най-хубави моменти по време на дейността си той определи шестте успешно проведени олимпиади. Най-тежкият момент за него пък била гибелта на грузинския състезател на шейни Нодар Кумариташвили по време на зимната Олимпиада във Ванкувър. "Никога няма да забравя тази трагедия", каза Рох.

Жак Рох не пожела да коментира руския закон срещу гейовете

Президентът на Международния олимпийски комитет Жак Рох заяви, че МОК няма да коментира официално руският закон, инкриминиращ пропаг...

"Надявам се, че след години хората ще погледнат назад и ще кажат, че съм свършил добра работа в МОК. Това е, с което бих искал да бъда запомнен", заяви Рох в интервю за АП. Той е категоричен, че на неговия наследник ще му се наложи да се справя с много сложни проблеми, например с финансовото обезпечение, предварително договорените мачове и допинга.

Рох е участвал на три олимпиади като състезател по ветроходство. По професия той е хирург-ортопед. Сред някои от постиженията му като ръководител на МОК са установяването на по-сериозен допинг контрол, създаването на младежка олимпиада и ограничаване влиянието на световната финансова криза върху МОК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com