Ясни са 12 отбора, които отиват на осминафинал в Шампионската лига

8045
Ясни са 12 отбора, които отиват на осминафинал в Шампионската лига

След изиграването на петия кръг от груповата фаза на Шампионската лига имената на 12 от общо 16 отбора, които могат да играят в осминафиналите на турнира, вече са известни.

В група A „Порто” и „Пари Сен Жермен” са сигурни участници, като единствената въпросителна е кой ще е първи и кой втори в крайното класиране. Това ще бъде определено в директен сблъсък в Париж на 4 декември от 21:45 часа българско време. Снощи и двата отбора спечелиха комфортно срещите си – „Порто” разби с 3:0 „Динамо Загреб”, а ПСЖ надигра с 2:0 „Динамо Киев”.

"Манчестър Сити" отпадна от Шампионската лига

В дерби срещата на вечерта в Шампионската лига отборите на „Манчестър Сити” и „Реал Мадрид” завършиха при равен...

В група B в същата ситуация са „Шалке” и „Арсенал” , като германците са с предимство за първото място – те имат по-добри показатели в директните двубои с англичаните и гостуват на „Монпелие” в последния кръг на 4 декември, когато победа със сигурност ги оставя лидери в крайното класиране.  Вчера вечера „Шалке” спечели с 1:0 срещу „Олимпиакос”, а „Арсенал” взе победа с 2:0 над „Монпелие”.

В група C всичко е ясно – „Малага” завършва като първенец, а „Милан” се класира като втори отбор. Вчера испанците направиха атрактивно равенство 2:2 със „Зенит” в Санкт Петербург, а „Милан” спечелиха с 3:1 при визитата си на „Андерлехт”, като защитникът на росонерите Филип Мексес безспорно вкара гола на вечерта, а може би и на сезона в лигата – падащ лист със задна ножица извън наказателното поле.

В група D нещата стоят по същия начин, по който и в група C – „Борусия Дортмунд” е сигурен първи, а „Реал Мадрид” остава на второ място. Германците разнебитиха „Аякс” в Амстердам с 4:1, а „Реал” завърши наравно – 1:1 при гостуването на „Манчестър Сити”.

В група E все още нищо не е ясно – там с шанс за класиране са три отбора – „Шахтьор Донецк”, „Ювентус” и „Челси”. В последния кръг, който ще се играе на 5 декември, италианският шампион гостува в Украйно и равен резултат класира и двата отбора за сметка на „Челси”. Такъв развой означава и че „Челси” ще е първият действащ европейски клубен шампион, който отпада в груповата фаза при защита на титлата си.

"Барселона", "Валенсия" и "Байерн" на осминафинал

„Барселона”, „Валенсия” и „Байерн Мюнхен” се класираха за елиминационната фаза на Шампионската лига...

В група F отборите на „Байерн Мюнхен” и „Валенсия” продължават напред, като интригата е кой ще е първи и кой – втори. В последния кръг, на 5 декември от 21:45 българско време, „Байерн” домакинства на БАТЕ и при победа със сигурност оглавява групата.

В група G „Барселона” със сигурност отива на осминафинал като първи отбор в групата. За второто място ще се борят „Бенфика” и „Селтик”, които са с равни точки, но в директните двубои португалците са с предимство. В последния кръг на 5 декември „Бенфика” гостува на Барса, а „Селтик” приема „Спартак Москва”, като и двата мача са от 21:45 часа българско време.

Същата е ситуацията и с група H – там „Манчестър Юнайтед” е сигурен първи отбор, а спорът за второто място е между „Галатасарай” и „Клуж”, които са с по седем точки, но турците имат предимство в директните двубои. Именно обаче победата на „Галатасарай” в Румъния с 3:1 породи слухове, че играчи на румънския шампион са продали мача, като за целта са им платени по над 300 хил. евро на ръка. В последния кръг на надпреварата „Галатасарай” гостува на „Брага”, а „Клуж” ще трябва да се бори за победа на „Олд Трафорд” и да разчита на португалците да спрат турския шампион.

Автор: Ивайло Петров

"Ювентус" премаза "Челси"

В дерби срещата в група E от петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига италианският шампион „Ювентус” победи европе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com