БАН: Светът изчезва след 5 млрд. години

32015
БАН: Светът изчезва след 5 млрд. години

Краят на света ще дойде някога, но няма да бъде на 21 декември 2012 г., както са предсказали маите. Това каза пред БТВ доц Евгени Семков от Института по астрономия БАН, предаде КРОСС.

Няма нищо изключително, което може да се случи през последните дни и дори през следващите няколко години. След 4-5 млрд години Слънцето ще приключи съществуването си и ще се разшири като червен гигант и ще ни погълне. Дано тогава да сме станали по-духовни, каза ученият.

Той обаче призна, че астероид с големината на няколко футболни игрища, който може да предизвика бедствие, може да бъде засечен три дни преди фаталния сблъсък със Земята.

Според експерта по източна култура Цветозар Мръвков, краят на света се е превърнал в машина за пари. На 21 декември всъщност ще има преход от материалното към духовното. На Изток се смята, че едно нещо, доведено до крайност преминава в неговата противоположност. Сега е времето да избягаме от материализма, каза Мръвков. Техническата цивилизация е протеза, която ни отдалечи от духовността и причината да бъдем създадени. Живеем в годината на Дракона - това е единственото божествено създание, което няма аналог в земната биология. След това идва годината на мъдрата змия, каза Мръвков.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос