Купа - магическата дума в магическата футболна сряда

3833
Купа - магическата дума в магическата футболна сряда

Ако в средата на седмицата няма интересен футболен мач, значи или е дошъл краят на света, или просто е лято. Сега обаче нито един от двата варианта не е актуален и затова можем смело да погледнем какво ни предлага „Гол за гол”.

Левски – Локомотив София, 17:45 часа

Стефан Спасов излетя от съдийството заради три грешки

Три са големите грешки, заради които съдията Стефан Спасов, по-известен с прякора си Пастата, беше изхвърлен доживот от футболното съди...


Това е първият мач от полуфиналите на турнира за Купата на България. И той идва точно три дни след скандалната среща между тези два отбора за първенство, спечелена от „Левски” с 2:1.

За „Левски” срещата е изключително важна, тъй като в този турнир сините имат реален шанс за успех. Сините са изявен фаворит като име, традиции и история, но като временна форма нито един техен фен не може да е спокоен.

В момента сините страдат в атака, а точно в срещата срещу столичните железничари се контузи голмайсторът им Базил Де Карвальо. Това е доста голяма липса в състава на „Левски”, а тя е достатъчна да повлияе сериозно на играта. Наказан е Рене Михелич. С болки е Пламен Илиев, но се предполага, че той ще пази в днешния мач.

„Локомотив София” няма никакви проблеми с контузени, но за сметка на това за срещата горят Александър Бранеков и Евертон Джилио Том. И двамата бяха изгонени в съботния мач срещу „Левски”. Заради тяхната липса и заради борбата си за оставане в „А” група тръгнаха приказки, че железничарите няма да излязат с пълни сили срещу „Левски”. Треньорът на червено-черните Емил Велев, който е легенда на сините, обаче иронизира, че може даже да не излязат за мача, а в реванша да бият с 4:0.

Левски победи с доста мъка Локомотив София

В първи мач 22-ия кръг на А група отборът на „Левски” победи с 2:1 „Локомотив София”, като сините изпитаха дост...

В исторически план „Левски” има огромен превес, като в последните шест мача с този съперник сините нямат загуба. Преди тази серия обаче, в пет от шест мача „Локомотив София” взе победата.

Средните ставки на букмейкърите поставят „Левски” в ролята на тотален фаворит – 1.30 при 5.00 за равенство и 7.00 за победа на „Локомотив София”.

Прогноза: 1

Интер – Рома, 21:45 часа


В напеченото римско дерби Рома и Лацио не излъчиха победител

В дербито на 31-вия кръг на Серия А отборите на "Рома" и "Лацио" завършиха при равенство 1:1. Това беше първо равенство в римското дерб...

Мачът-реванш от полуфиналите за Купата на Италия обещава горещи емоции. Защото и за двата отбора това е срещата, която спасява сезона.

Нито „Интер”, нито „Рома” има с какво добро да помнят дотук този сезон. И двата отбора нямат шанс да се класират в Шампионската лига догодина, и двата се борят зверски поне за място в Лига Европа – „Рома” е на пето място във временното класиране на Серия А, „Интер” е на седмо, но разликата е една точка. За Купата отново римляните са напред, макар и със съвсем малко – 2:1 след първия мач в Рим.

В исторически план „Интер” има предимство в преките двубои с „Рома”, но особено през последните години вълците са много труден съперник за нерадзурите. Всъщност „Рома” се чувства комфортно като гост срещу „Интер” – римляните нямат загуба вече в четири мача поред. Стане ли и сега така, то „Рома” отива на финал срещу „Лацио”.

По отношение на съставите „Рома” влиза в мача с огромно предимство. В състава на вълците проблеми реално няма, за разлика от този на „Интер”, където липсват един куп хора. По-важните отсъстващи са Антонио Касано, който има проблем с подколянно сухожилие, Диего Милито, който е контузен отдавна, Родриго Паласио, Кристиян Киву, Валтер Гаргано, Деян Станкович и Юто Нагатомо. Ще е много интересно с каква формация ще излязат нерадзурите, след като реално тримата им най-добри нападатели пропускат срещата.

Средните ставки на букмейкърите не могат да бъдат по-изравнени – по 2.60-2.62 за победа и за „Интер”, и за „Рома, 3.40 за равенство.

Интер изтърва преднина от два гола и падна от Аталанта

Италианският гранд "Интер" претърпя шокираща загуба насред "Джузепе Меаца", след като загуби с 3:4 от Аталанта в мач от 31-я кръг на Се...

Прогноза: 2

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com