Левски победи с доста мъка Локомотив София

4471
Левски победи с доста мъка Локомотив София

В първи мач 22-ия кръг на А група отборът на „Левски” победи с 2:1 „Локомотив София”, като сините изпитаха доста проблеми в течение на мача и показаха, че все още са далеч от истината по отношение на играта. Все пак успехът позволи на сините да поведат в класирането, макар и преди мача на шампионите от „Лудогорец” с „Локомотив Пловдив”, който ще се играе в понеделник, 15 април, от 18:00 часа.

Мачът не започна много добре за сините, като още след пет минутки игра Дъстли Мюлдер трябваше да избива топката току пред Бранимир Костадинов, който беше на празна врата.

Новият треньор на Левски вярва в силите на отбора

Целият отбор на Левски продължава да вярва в спечелването на дубъл през този сезон, сподели новият наставник на отбора Николай Митов,...

Нещата обаче се обърнаха в 19-тата минута, когато Базил де Карвальо беше фаулиран от Александър Дюлгеров в наказателното поле. Сенегалецът сам би дузпата и изведе „Левски” напред – 1:0. Само минута по-късно Пламен Тонев Илиев незнайно как не вкара втори гол за „Левски” на празна врата.

В 24-тата минута „Локомотив София” остана с човек по-малко, след като Евертон Джилио Том си изкара втори жълт картон. Десет минути по-късно обаче сините претъпряха сериозна загуба – Базил Де Карвальо се контузи и беше сменен от Жоао Силва.

Изглеждаше, че нещата се развиват по мед и масло за „Левски”, но сините намериха начин да оплескат нещата. В 59-тата минута Димитър Илиев се пребори за топката в центъра и изведе Крум Бибишков отляво, който гърдира чудесно топката и елиминира Дъстли Мюлдер, а след това с мощен шут, който се отби в горната греда, прониза Пламен Илиев – 1:1.

Само пет минути по-късно Рене Михелич също беше изгонен – след единоборство за топката той удари съперник с лакът в гърлото.

Илиан Илиев си тръгва от Левски

Илиан Илиев и "Левски" се разбраха да се разделят по взаимно съгласие и така престоят на специалиста при сините приключва, предаде БГН...

„Левски” натисна, като Божидар Митрев трябваше да спасява с атрактивен плонж мощен удар на Гари Родригес. А в 73-та минута сините отново бяха с предимство – тогава Александър Бранеков получи директен червен картон за опасно влизане с бутоните напред, макар да не направи фаул. Решението на Стефан Спасов определено имаше покритие съгласно правилата на играта, но за феновете на „Локомотив София” то беше повече от пресилено и подкрепящо „Левски”.

Логично в 79-тата минута численото превъзходство на домакините даде резултат. Тогава Жоао Силва беше изведен с пас с пета на границата на наказателното поле и със силен удар простреля Боиждар Митрев – 2:1.

Окрилени от гола играчите в синьо се хвърлиха напред и неясно как само след две минути Силва не вкара трети гол – на два пъти негови изстрели бяха блокирани след хубав пробив на Родригес отдясно. Пет минути преди края самият Родригес можеше да вкара, но си поведе дълго топката и Митрев излезе навреме, за да го блокира.

До края на мача "Левски" продължи да натиска, но "Локомотив" успя да не позволи да му бъде вкаран нов гол. Железничарите обаче изобщо не успяха да създадат шанс да изравнят отново резултата и логично загубиха.

Левски се провали и в гостуването си на Пирин

Отборът на "Левски" продължи с неубедителното си представяне от началото на пролетния полусезон и завърши наравно 1:1 при гостуването...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com