Маями и Сан Антонио вече са във втори кръг на плейофите

6008
Маями и Сан Антонио вече са във втори кръг на плейофите

Първите отбори в НБА, които прескочиха първия кръг на плейофната фаза, вече са известни. Това са шампионите от „Маями Хийт”, които затвориха при 4:0 серията с „Милуоки Бъкс”, както и отбор номер 2 на Запад „Сан Антонио Спърс”, който също не даде „Лос Анджелис Лейкърс” да запише дори една победа в тяхната серия.

Източна конференция

Чикаго Булс - отборът от камък в НБА

Магическа нощ – това е единственото определение, което приляга на поредната порция мачове, изиграни от плейофната фаза в НБА. Из...


88:77 – това беше цифровото изражение на четвъртия успех на „Хийт” над „Бъкс”. И без Дуейн Уейд, който пропусна мача заради болки в коляно, шампионите бяха твърде силни за осмия отбор на Изток. С 30 точки, 8 борби и 7 асистенции Леброн Джеймс изведе „Маями” във втори кръг. Рей Алън добави 16 точки, от които 4 тройки. За домакините Монта Елис записа 21 точки и 8 асистенции, но Брандън Дженингс вкара само 3 точки.

Нещата в мача се решиха в последната четвърт, когато при резултат 69:67 за „Бъкс” Леброн поведе своите, давайки четири асистенции за четири успешни изстрела от тройката на отбора си и вкара седем точки за серията от 19:5 точки, с която „Хийт” пречупиха „Бъкс”. Така „Маями” очаква победителя от серията „Бруклин Нетс” – „Чикаго Булс”, в която „биковете” водят с 3:1 победи.

В другия мач на вечерта на Изток „Бостън Селтикс” се отърва на косъм и след продължение най-после записа победа над „Ню Йорк Никс”, след продължение – 97:90.

Лейкърс записаха най-голямата си домакинска загуба изобщо в плейофна фаза

Две от три – досега в нито един момент за една нощ гостите в плейофната фаза на НБА не бяха достигали до тази граница, но ето че ...

Този път за домакините голям мач изигра Пол Пиърс с 29 точки, а Джейсън Тери вкара 18 точки, като беше водещата сила на „Бостън” в продължението, вкарвайки 9 точки за тима си. За гостите Кармело Антъни отново беше най-силното отръжие с 36 точки, Джеф Грийн също направи много силен мач с 26 точки.

„Ню Йорк” за малко не завърши серията с 4:0, след като наваксаха 20 точки дефицит след първото полувреме, но все пак „Бостън” имаше последната атака в мача, но Пол Пиърс пропусна. В продължението обаче Джейсън Тери се развихри и успя да измъкне „Бостън”, след като при 88:88 наниза решаваща тройка.

В серията „Ню Йорк” води с 3:1 победи.

Западна конференция


Маями Хийт на крачка от втория кръг на плейофите

Ответен удар – при тази максима премина поредната нощ от първия кръг в плейофите на НБА. Две от сериите на Изток и Запад се запли...

103:82 – четвъртият успех на „Сан Антонио Спърс” на „Лос Анджелис Лейкърс” отново беше доста убедителен. Всъщност „шпорите” взеха по-лесни две победи като гост на „езерняците”, отколкото като домакин.

Най-резултатен за гостите беше Тони Паркър с 23 точки, а за домакините Пау Гасол вкара 16 точки и добави 8 борби. Съдбата на „Лейкърс” обаче беше отдавна известна, тъй като заради контузии от състава им липсваха заради контузии Кобе Брайънт, Мета Уърлд Пийс, Стив Наш, Стив Блейк и Джоди Мийкс.

В средата на третата четвърт „Спърс” направиха серия от 10:2 точки и поведоха с 40:26, което пречупи „Лейкърс” и нещата станаха ясни. „Езерняците” направиха цели 21 грешки и това съвсем провали вечерта им.

В другия мач на Запад за вечерта „Голдън Стейт Уориърс” избухна наистина мощно и взе убедителна победа със 115:101 срещу „Денвър Нъгетс”. Главните герои на вечерта за двата отбора бяха познати – Стивън Къри с 31 точки за домакинит еи Тай Лоусън с 26 точки за гостите.

Домакините с превъзходство през изминалата нощ в НБА

След като две вечери поред в първия кръг на плейофите на НБА имаше пробив на гостуващ отбор, изминалата нощ не предложи изненади и имаш...

„Голдън Стейт Уориърс” методично изградиха предимство в първите три четвърти на срещата, водейки с 19 точки след края на третата четвърт. Това се оказа повече от достатъчно, за да вземат победата да поведа с 3:1 в серията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com