Нико Розберг бе най-бърз в двете свободни тренировки за GP на Монако

8304
Нико Розберг бе най-бърз в двете свободни тренировки за GP на Монако
Розберг и Mercedes продължават с отличното си представяне в тренировките и квалификацията. Остава да ги трансформират и в състезанието.

За разлика от всички други състезания в календара, свободните тренировки за GP на Монако се провеждат в четвъртък. В петък е пазарен ден за жителите на княжеството, които отиват да си купят черен хайвер и трюфели за неделното шоу, което гледат с шампанско в ръка, а не с ракия и шопска салата. Но да не се отклонявам.

Днес Нико Розберг с Mercedes бе най-бърз и в двете свободни тренировки, с което засили страховете на конкурентите си, че двамата с Люис Хамилтън може отново да окупират първата стартова редица, както това се случи в предишното състезание в Испания. Там двамата се класираха първи и втори, но потънаха очайващо назад в края на състезанието.

Алонсо взе първо място в Гран При на Испания

Фернандо Алонсо хвърли в екстаз 95 000 на „Каталуня“, след като за втори път в кариерата си пресече пръв финала. Това ...

В GP на Монако обаче ситуацията няма нищо общо с всички останали писти. Тук винаги първата стартова позиция и първа редица се играли изключително важна роля за изхода на надпреварата, тъй като добре знаете, че изпреварванията са изключително трудни (но не и невъзможни).

Това обаче ще видим в неделя. Днес Нико бе най-бърз, като в първата свободна тренировка след него бе Фернандо Алонсо, а във втората – съотборникът му Люис Хамилтън, като разликата между двамата бе 0,318 сек.

След тях отново бяха Алонсо и Маса, Уебър бе пети, докато Фетел остана 9-ти във втората тренировка.

Розберг записа най-бързото време от 1:14,759 мин. след около 30 минути от началото на сесията. Конкурентите му обаче се съсредоточиха върху дългите пробези, за да установят какво е износването на меките и супер меките гуми, с които ще разполагат за състезанието.

Розберг и Хамилтън окупираха първа стартова редица

Предвид представянето на Mercedes в трите свободни тренировки никой не поставяше двамата пилоти на „Сребърните стрели“ сред...

Имаше доста оплаквания по радиостанцията за прегряване и износване, но сякаш ситуацията с гумите този път не бе отчайваща за нито един от отборите. Направи впечатление изключително бързото темпо в дълга поредица от обиколки на Кими Райконен и Ромен Грожан, което подсказва за скрити козове за неделя.

 

Какво ще се случи в състезанието е трудно да се прогнозира. Сигурно е едно: квалификацията тук е от изключително значение. А Mercedes вече има три полпозишъна, като Розберг направи два поредни в предишните две състезание и сега тръгва за хеттрик. Ако двамата с Хамилтън успеят да вземат първата стартова редица като в Испания, после по-бързите им конкуренти ще им е доста трудно на ги изпреварят. Но нека първо мине квалификацията в събота. Предположенията на Pirelli са за стратегия с две влизания в бокса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com