Розберг и Хамилтън окупираха първа стартова редица

5606
Розберг и Хамилтън окупираха първа стартова редица
Пилотите на Mercedes бяха недостижими за конкурентите си в квалификацията за утрешния старт в GP на Испания, а Розберг дублира постижението си от Бахрейн.

Предвид представянето на Mercedes в трите свободни тренировки никой не поставяше двамата пилоти на „Сребърните стрели“ сред претендентите за полпозишъна. Но грешаха, тъй като Розберг и Хамилтън бяха най-бързите в една обиколка.

Звездата във втората част на квалификацията бе Люис Хамилтът, който завъртя убийствена обиколка, изпреварвайки с близо 0,6 сек втория Фетел. След шампиона разликите бяха много малки, което предвещаваше много интересни последни 10 минути, а Хамилтът даде заявка за полпозишъна.

Люис показа изключителна увереност във възможностите си и направи само една бърза обиколка в решаващата част. Тя обаче му бе достатъчна само за втората позиция на старта. Голямата звезда днес се казва Нико Розберг, който бе недостижим за конкурентите си, а пред очите на Дитер Цече Mercedes доказа, че са най-бързи в една обиколка. Сега остава да трансформират тази си скорост и в постоянно и бързо състезателно темпо. До момента това не им се отдаваше.

След дуото на Mercedes ще стартират Себастиан Фетел и Кими Райконен, които оглавяват класирането и демонстрират отлична бързина в състезание. Кими най-после успя да се класира по-напред на стартовата решетка, а това трябва да ни кара да го смятаме за претендент за победата утре.

Голямото разочарование бе класирането на Ferrari, като Алонсо остана пети, следван от Маса. И забележете – двамата пилоти са разделени от 0,001 сек! Вчера Фернандо бе най-бърз във втората свободна тренировка, а днес на обяд Фелипе завърши третата тренировка на първо място. Това обаче не се „кешира“ в квалификацията. Сред губещите е и Марк Уебър, който утре ще стартира осми. Пред него е Ромен Грожан, а зад него са Серхио Перез и Пол ди Реста.

Алонсо и Фетел си разделиха по една свободна тренировка

Както се и очакваше, двете свободни тренировки днес бяха изключително натоварени за отборите и пилотите им. За първия старт от европейс...

Очаквано проблемите на McLaren продължават и в днешние ден, след като Бътън не успя да се класира за последната, решаваща част от квалификацията, оставайки едва 14-и за утрешния старт. Перез обаче върна част от усмивката върху лицето на тим шефа си Мартин Уитмарш с девета стартова позиция.

Големите губещи в първата част на квалификацията бяха двамата пилоти на Williams, които вече регулярно се причисляват към опашкарите от Caterham и Marussia. За сравнение ще споменем, че миналата година Пастор Малдонадо* спечели квалификацията, а след това и самото състезание. Сега венецуелецът остана една 18-и, една позиция зад съекипника и Валтери Ботас.

Sauber също значително отстъпват от формата си през миналата година, като Нико Хюлкенберг каза, че „в болида няма скорост“. Съотборникът му Себастиан Гутиерез вероятно ще бъде наказан заради блокиране на Кими Райконен в първата част на квалификацията.

Предварително класиране за старта на GP на Испания

Нико Розберг, Mercedes-Benz F1 – 1:20,718 мин.

Алонсо и Хамилтън печелят най-много във Ф1

Журналисти от изданието TomorrowNewsF1 публикуваха списък със заплатите на пилотите от Формула 1. Данните те са използвали от последнат...

Люис Хамилтън, Mercedes-Benz F1 – 1:20,972

Себастиан Фетел, Red Bull Racing – 1:21,054

Кими Райконен, Lotus F1 – 1:21,177

Фернандо Алонсо, Ferrari – 1:21,218

Фелипе Маса, Ferrari – 1:21,219

Нико Розберг спечели квалификацията за GP на Бахрейн

Второ поредно състезание от полпозишън ще стартира болид на Mercedes. Този път това ще е Нико Розберг, след като в Китай Люис Хамилтън ...

Ромен Грожан, Lotus F1 – 1:21,308

Марк Уебър, Red Bull Racing – 1:21,570

Серхио Перез, McLaren – 1:22,069

Пол ди Реста, Force India – 1:22,233

*: Очаква се наказание заради блокиране на Дженсън Бътън

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com