Жълт код е 21 области

8079
Жълт код е 21 области

Предупредителен жълт код за опасно силен вятър е обявен за 21 области в страната. На сайта на Националния институт по метеорология и хидрология посочват, че не става дума за необичайни явления, но съветват хората да са по-внимателни и да избягват рисковете, предаде БНР.

Силният вятър в Русе събори дърво и корените му повдигнаха паркирана наблизо кола. При инцидента няма пострадали. От метеорологичната станция в Русе съобщиха, че вятърът е ураганен със скорост над 120 километра в час. Изпратени са щормови предупреждения на екипажите по река Дунав и на корабособствениците.

Шарено време и днес

Преди обяд преваляванията ще спрат и облачността ще намалее до слънчево време, съобщи БГНЕС по информация на НИМХ.След обяд, под влияни...

Силният вятър е прекършил и 8-метров клон в центъра на Шумен. Тента на заведение е спасила стоящите наблизо хора. Според очевидци наоколо е имало и деца, които са побягнали, след като чули пукота от падащия клон. Общината вече няколко пъти е сигнализирана за опасните огромни клони, но действия не били предприети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com