Обвиниха Оскар Писториус в убийство

11379
Обвиниха Оскар Писториус в убийство

Южноафриканският лекоатлет Оскар Писториус официално беше обвинен в убийството на приятелката си - Рийва Стийнкамп. Той вече се яви пред съда в Претория, за да отговаря по обвинението.

Със сълзи на очи Писториус се сгромоляса на скамейката, след като чу от съдия Десмънд Наир, че е обвинен в убийството, пише БГНЕС.

Трагедията с Писториус и Стийнкамп се разигра точно на Свети Валентин. Полицията в южноафриканския град Претория беше извикана от съседи на звездата около 4:00 часа сутринта на 14 февруари, тъй като в къщата му били чути изстрели. 26-годишната приятелка на лекоатлета – Рийва Стийнкамп, почина в резултат на огнестрелни рани в главата.

Пъвоначално се появи версия, че Писториус е застрелял приятелката си, защото я помислил за крадец. Полицията обаче отхвърли тази възможността. Органите на реда ще се противопоставят на искане за пускане под гаранция на атлета.

Състезателят, известен в света като "Блейд Рънър" (Острието), заради протезите си от въглеродни влакна, е първият атлет с увреждания, който участва в състезание от редовните Олимпийски игри. Това се случи в Лондон през миналата година.

В роднината си Писториус е герой, въпреки че медиите задават доста въпроси около бурния му личен живот, изпълнен с лъскави гаджета, оръжия и бързи коли. Миналата година в интервю за списание той сподели, че си ляга с пистолет, автомат и две бухалки от страх пред обирджии.

На местопрестъплението бе открит 9-милиметров пистолет, който е регистриран на името на атлета. Засега единственият заподозрян в извършване на престъплението е Писториус, каза говорителят на полицията Денис Беукес.

В Република Южна Африка 1,5 милиона души притежават огнестрелно оръжие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com