Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отслабване без отказ от сладко - 5 начина, които работят

13 май 2024, 18:00 часа

Отслабването е възможно без отказ от сладкото. За целта е необходимо да се придържате към 5 прости правила, които ще ви помогнат за загуба на килограми, според изданието The Health Site.

Диетолозите най-често съветват да се изключат напълно сладкото от диетата в периода на борба с наднорменото тегло, допълва здравният портал. Какво да направите, ако искате да отслабнете, но за съжаление не можете напълно да се откажете от любимите си лакомства? Има изход: следвайте тези 5 прости съвета, с които излишните килограми си отиват без строги диетични ограничения, съветва изданието. 

"Полезни" сладкиши

Не е задължително сладкото напълно да се изключи от диетата, но за целта сладкишите могат да се заменят с техните здравословни аналози като свежи плодове, както и сушени плодове и мед.

Сирене за отслабване - как е правилно да се яде

Ако не можете да си представите живота без любимите ви бисквитки, тогава е по-добре да ги направите сами, а не да ги купувате готови. Овесените ядки, ядките и сушените плодове ще направят лакомството още по-вкусно, освен това ще сте напълно сигурни в неговия чист състав.

Смути вместо газирани напитки

Сладките напитки няма да донесат никаква полза на тялото и само ще допринесат за наднорменото тегло. Смутита от горски плодове и плодове, натурални компоти и плодови сокове са по-добрата алтернатива.

Сладко до 10% от храната за деня

Не можете да се разделите с любимите си бонбони или други лакомства на диета, но трябва внимателно да следите те да заемат не повече от 10% от цялата ви диета. Това е най-важното правило, което ще ви помогне да отслабнете без стрес. След няколко дни на този режим организмът ще свикне и ще се задоволите с няколко парченца шоколад вместо половин блокче.

Не яжте сладко след вечеря

Опитайте се да ядете сладкиши преди 15:00 часа. Тук всичко е много логично: глюкозата, която се съдържа в големи количества в сладките храни, се усвоява по-лесно и бързо през първата половина на деня. Спазването на това правило също ще помогне за предотвратяване на натрупването на холестерол в тялото.

Не забравяйте за баланса

Основният принцип за отслабване е балансираната диета. Ако искате да свалите килограми бързо и ефективно, тогава диетата трябва да съдържа целия набор от хранителни вещества - това са протеини, здравословни мазнини и въглехидрати. С такъв хармоничен подход тялото просто няма да се нуждае от допълнително хранене под формата на сладкиши, допълва още изданието.

Отслабване след 40 години: 7 съвета, които работят

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес