Петър Стойчев: Атаките срещу мен са заради парите, които определени хора искат

17242
Петър Стойчев: Атаките срещу мен са заради парите, които определени хора искат

Не чувствам вина, за да се извинявам на Илиана Раева. Работил съм винаги честно, но като че ли в България на тези, на които помогнеш, доброто дело остава незабелязано, а тези, на които не им се изпълни желанието, скачат до небето”. Така спортният министър Петър Стойчев коментира нападките срещу него, водени от Илияна Раева.

Спорът ни с г-жа Раева е за пари. Да, според мен 70 хил. лева за пет момичета не са просто „едни 70 хил. лева”. Искам да кажа и, че например Григор Димитров и Цветана Пиронкова нямат целево финансиране от държавата, нито лев – да не би да не заслужават, попита спортният министър в студиото на bTV.

Раева към Стойчев: Да се "поотръскаш" от мръсотията, с която си се омазал

Илиана Раева продължи с атаките си към спортния министър Петър Стойчев, наричайки го "парашутист", съобщи БГНЕС. Шефката на БФ Художес...

„Аз харесвам и обичам много художествената гимнастика, но сега напрежението е изкуствено създадено, при това точно преди голямо първенство”, каза Стойчев. Той сподели, че освен за пари, в случая има и други интереси – например за комплеска „Спартак”.

По отношение на борбата Петър Стойчев каза, че няма как Армен Назарян да вземе необходимата диплома за треньор на националния отбор за борба за една година. Проблемът с него обаче е решен – говорил съм с него, нещата са изгладени, подписан е договор с него. Цялата суматоха около него и изказванията на г-н Гриша Ганчев са инспирирани от шумотевицата в медиите, смята Стойчев.

Спортният министър говори и за нападките на Румен Петков за субсидиите за моторния спорт. „Тук става въпрос за 2 млн. лева”, каза Стойчев.

По отношение на претенциите на голф федерацията министърът обясни, че държавното обещание означава подпис и поясни, че отпускането на пари за голф турнир не е инвестиция – 5 млн. лева за организиране на турнир според мен не са инвестиция. Бюджетът на спортното министерство е 39 млн. лева годишно, като става въпрос за управление на 83 спортни федерации, каза министърът.

ЦСКА поиска оставката на Петър Стойчев

Спортните клубове на ЦСКА поискаха днес оставката на министър Петър Стойчев заради търкания между двете страни за базите на отборите, п...

Именитият ни плувец сподели, че поканата да стане министър е отправена от екипа на президента Росен Плевнелиев. Стойчев каза, че никога не е бил политически обвързан и че евентуално ще мисли в тази насока след изборите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com