Пиронкова на четвъртфинал в Хобарт

5273
Пиронкова на четвъртфинал в Хобарт

В мач от втория кръг на турнира в Хобарт първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова постигна успех след обрат от 0:1 до 2:1 сета над чехкинята Клара Закопалова – 3:6, 6:4, 6:2.

Първият сет беше спечелен от Закопалова, която съумя да пробие на три пъти сервиса на Пиронкова. Чехкинята поведе с 4:0 гейма, нашето момиче успя да върне един пробив, но при 5:3 Закопалова отново проби и поведе с 1:0 сета.

Вторият сет започна по същия начин, както и първият, само че този път Пиронкова беше тази, която направи два поредни пробива в подаването на съперничката и поведе с 4:1 гейма. И вместо да спечели лесно сета, Цвети допусна изравняване до 4:4, като в тези минути играта и беше истинска въртележка – първо брилянтни комбинации от основна линия, а след това безумни грешки и решения във важни ситуации.

За щастие на Пиронкова и чехкинята показа що е то женски тенис в деветия гейм на втория сет, когато се самопроби и позволи на българката да сервира за сета. Този път прошка нямаше и Пиронкова изравни сетовете – 1:1, след като спечели втория с 6:4.

Решителната трета част започна с пробив за Закопалова и аванс от 2:0 гейма, но Пиронкова веднага върна пробива и изравни до 2:2 след продължителен сервис гейм. Нещо повече – българката отново проби, за 3:2, след фамозна къса топка от ретур на шанса си за пробив. Подемът в играта на Цвети доведе до аванс от 4:2 гейма, като в тези минути големият минус за Закопалова беше, че тя така и не излизаше на мрежата при удобни ситуации.

В крайна сметка Цвети вече беше яхнала вълната и успя да пробие отново, а след това затвори и мача на свой сервис още при първия си мачбол.

В четвъртфиналите на турнира Пиронкова се изправя срещу защитаващата титлата си от миналата година германка Мона Бартел. Бартел е поставена под номер 32 в жребия на започващия на 14 януари първи турнир от Големия шлем за този сезон – Откритото първенство на Австралия.

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com