Победата на Хаас над Джокович се оказа любопитен рекорд

3294
Победата на Хаас над Джокович се оказа любопитен рекорд

Германският ветеран Томи Хаас записа невероятно постижение с победата си над световния номер едно Новак Джокович на турнира от сериите Мастърс в Маями вчера, което се случва за първи път от 40 години в мъжкия тенис, предаде БГНЕС.

34-годишният Хаас победи с категоричното 6:2, 6:4 над Ноле, като любопитната статистика е, че играч на неговата възраст не е побеждавал лидера в световната ранглиста от далечната 1973 година. Кариерата на германеца на няколко пъти бе застрашена от прекратяване, заради контузии, но бившият номер 2 в света така и не се отказа и продължава да бъда част от тенис елита.

Хаас продължи успешното си представяне в Маями с победа над Жил Симон на четвъртфиналите и ще се изправи срещу Давид Ферер в спор за място на финала. По този начин той е близо до още едно изключително постижение - германецът е спечелил първата си титла от Мастърс сериите през 2001 година в Щутгарт, а може да спечели втората си цели 12 години по-късно.

Новак Джокович изгърмя на осминафинал в Маями

Действащият шампион на турнира от серията 1000 в Маями и лидер в мъжката ранглиста Новак Джокович претърпя изненадващо и унизително пор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com