Новак Джокович изгърмя на осминафинал в Маями

4472
Новак Джокович изгърмя на осминафинал в Маями

Действащият шампион на турнира от серията 1000 в Маями и лидер в мъжката ранглиста Новак Джокович претърпя изненадващо и унизително поражение на осминафинал в турнира от германеца Томи Хаас – 2:6, 4:6.

Нещата тръгнаха зле за Ноле в петия гейм на първия сет, когато лежерна игра от форхенд доведе до пробив в сметката на Хаас. Оттук насетне германският тенисист направи серия от шест поредни гейма, като при 4:2 гейма в първия сет Хаас пак взе подаването на Джокович, при това правейки три печеливши удара в гейма.

Горчива загуба на Григор Димитров срещу Анди Мъри

Още малко, наистина малко дели Григор Димитров от най-елитните сред елитните в мъжкия тенис, но явно за Григор трябва повече време, за ...

Втората част започна с нов пробив за Хаас, дошъл след двойна грешка на Джокович. Ноле успя да го върне за 3:3 гейма, но моментално дойде нов пробив за германеца и този път нямаше връщане.

За Хаас победата над Джокович е едва втора в кариерата му срещу действащ номер едно – първата е срещу Андре Агаси отпреди 14 години. Германецът е стигал до номер две в мъжката ранглиста, а в момента е 18-ти.

Следващият съперник на Хаас е французина Жил Симон, който отстрани с 2:1 сета (5:7, 6:2, 6:2) друг сърбин – Янко Типсаревич. От турнира отпадна още Жо-Вилфред Цонга, който загуби с 5:7, 6:7 от Марин Чилич.

 

Григор Димитров с престижна победа на двойки в Маями

Най-добрият български тенисист Григор Димитров и партньорът му Фредерик Нилсен записаха престижна победа в двубой от втори кръг на тур...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com