Рафаел Надал унижи Роджър Федерер

6999
Рафаел Надал унижи Роджър Федерер

В истинско унижение за тенисиста с най-много титли от Големия шлем се превърна финалът на турнира в Рим. Защото освен разгромното 1:6, 3:6, Роджър Федерер записа този резултат от най-големия си съперник – Рафаел Надал.

Първият сет започна много взривно – уверен откриващ гейм за Федерер, който с три излизания на мрежата даде темпо на срещата. В следващия гейм Надал беше сериозно затруднен, но се измъкна и оттам насетне играта на швейцареца се разпадна – в неговото подаване се стигна до 30:30, той направи две грешки от форхенд, Надал проби за 2:1 и наниза цели девет поредни гейма на сметката си, преди Федерер да вземе подаването си при резултат 1:6, 0:3.

Томаш Бердих изхвърли Новак Джокович от турнира в Рим

Шестият поставен в схемата на турнира в Рим Томаш Бердих съотвори истински подвиг и обърна световния номер едно Новак Джокович от сет и...

Срещата се превърна в гротеска, като основната причина беше престъпно слабата игра на швейцареца, който само в първия сет направи 15 непредизвикани за реално само шест гейма, тъй като в първия си гейм нямаше пропуск. Федерер изкарваше топката с по половин до метър аут и удари поне пет пъти топката с рамката на ракетата от положения, при които това е недопустимо дори и за аматьор, а какво да говорим за един от най-добрите тенисисти в историята. В крайна сметка той завърши мача с 32 непредизвикани грешки, докато Надал направи само 8. Печелившите удари бяха 15 на 12 в полза на Федерер, но при всеки друг компонент той загуби - и вкаран първи сервис, и спечелени точки на първи сервис, спечелени точки на втори сервис също, както и процент успешни излизания на мрежата.

Нещата явно бяха неспасяеми и при 4:1 гейма във втория сет Надал проби, след като изоставаше с 15:40 на сервис на Федерер, като го стори след изумителен бекхенд пасинг. Федерер все пак запази някакво подобие на чест и върна веднага пробива, при това на нула правейки го след две хубави комбинации, едната от бекхенд.

Така Рафаел Надал спечели втори Мастърс на клей, а Федерер остава без титла от началото на сезона. Победата е 13-та на клей за Надал срещу Федерер и общо 20-та в 30 мача с швейцареца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com