Red Bull Car Park Drift предложи жестоко шоу на хиляди

46557
Red Bull Car Park Drift предложи жестоко шоу на хиляди
Големият победител се казва Красимир Стефанов с Toyota Supra, който през ноември ще пътува за Дубай, за да участва в дебайското издание на Red Bull Car Park Drift. Втори и трети останаха Александър Язов и Волен Василев.

Хиляди фенове, много пушек и миризма на гуми, мощен рев на V-осмаци. Шоу, истинско шоу, а не фарсът, който ни предлагат в последните 2-3 седмици в парламенто и извън него. Зрелището и пира за очите на хилядите фенове осигури дрифтърското Red Bull Car Park Drift, което завърши преди броени часове. Организаторите от Red Bull бях отцепили отсечката между Моста на влюбените и х-л „Хемус“, където съвсем законно и пред погледите на зрителите, които в този спорт са основно действащо лице в оценяването на уменията, се изявиха 16 от най-добрите ни дрифтъри. Главен съдия бе абсолютният шампион на Украйна Александър Гринчук, който е и един от Атлетите на Red Bull. А този факт означава, че, за да получиш такава подкрепа, значи си и един от най-добрите дрифтъри в света.

 

Екшънът започна в 16:30 ч., когато първият пилот излезе на подреденото трасе за тренировката. Лекият дъжд бе на път да развали шоуто, тъй като мокрият асфалт в началото не позволи на пилотите да разкрият пълния потенциал на уменията и машините си. Времето обаче бе благосклонно, като асфалтът бързо изсъхна и екшънът можеше да започне.

RED BULL CAR PARK DRIFT В СНИМКИ

16 пилоти ще пилят гуми в центъра на София

Александър Гринчук селектира 16 дрифт състезателя, които в неделя, 2 юни, ще се борят за приза в Red Bull Cark Park Drift. Голямата наг...

Малко след първоначално определения час започна официалното състезание. Всеки един от 16-класирали се имаше право на 2 поредни преминавания по маршрута, като второто се оценяваше от съдиите, начело на които бе Гриня, както приятелите наричат Гринчук.

 

След първия кръг бяха отсяти 8 пилоти, които продължиха надпреварата. Отпаднаха четирима, а финалистите трябваше да определят победителя. Преди това обаче на трасето се появи убийственият Nissan 350Z с Гриня зад волана, което бе и кулминацията на екшъна. Гринчук обви своята машина в плътен облак пушек, а зрителите полудяха. Млада дама имаше невероятния късмет да се вози с шампиона на Украйна, преживяване, за което ще разказва дълго време. А това ще правят и многобройните автомобилни фенове, които тази вечер ще задръстят каналите за видео споделяне.

Победителят в днешната гладиаторска битка се казва Красимир Стефанов от Варна, който разби хегемонията на BMW и със своята Toyota Supra събра общ сбор от 287 точки, които му отредиха първото място. Така през ноември Краси ще демонстрира уменията си в Дубай. Честито.

Жега в центъра на София

Най-добрите родни дрифтъри ще им пораснат крила, за да се представят възможно най-добре пред един от най-добрите дрифтъри в Европа &nda...

 

Втори, само на 3 точки, остана Александър „Матрицата“ Язов, а призовата тройка завърши Волен Василев с 261 точки.

Поздравления за всички участници. Аплодисменти и за организаторите от Red Bull. Овации и за публиката, която подкрепяше пилотите. Разбира се, благодарности и за Алксандър Гринчук, който спомогна това наистина зрелищно шоу да придобие блясък и класа.

Автор: Пламен Георгиев

Фотография: Христо Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com