Нико Розберг спечели квалификацията за GP на Бахрейн

7296
Нико Розберг спечели квалификацията за GP на Бахрейн
Втори и трети ще стартират съответно Фетел и Алонсо.

Второ поредно състезание от полпозишън ще стартира болид на Mercedes. Този път това ще е Нико Розберг, след като в Китай Люис Хамилтън потегли първи.

Нико определено изненада конкуренцията, както и коментаторите на Sky Sports, които откровено си признаха, че не са го слагали в сметките за полпозишъна днес. Той обаче доказа върховното темпо на Mercedes в една обиколка. Той направи две бързи обиколки, оставяйки на близо 0,3 секунди зад себе си Себастиан Фетел. Пилотът на Red Bull избра да направи само едно излизане на пистата в Q3, но то бе достатъчно само за втора позиция. Алонсо, подобно на Розберг, също излезе два пъти в последната част на квалификацията, но в решаващата втора обиколка направи груба грешка и директно се прибра в бокса. Така той ще стартира след Фетел, а това предвещава много сериозна битка между двамата. Те са пилотите, които показаха най-добро състезателно темпо и утре ни очаква сериозна битка, а като прибавим и многото неизвестни около гумите – битката може да се превърне в драма.

Предстои да видим дали Розберг ще успее да оползотвори първата си стартова позиция и най-важното – какво ще е състезателното му темпо утре, тъй като именно тук Mercedes отстъпва на Ferrari и Red Bull. Люис Хамилтът ще бъде наказан с преместване с пет позиции назад на стартовата решетка, тъй като бе сменена скоростната кутия в неговия болид, поради което той ще стартира девети. Пред него ще е Марк Уебър, който пък е наказан с три места назад на решетката заради инцидента с Жан-Ерик Верн от GP на Китай.

Очакванията, че Lotus F1 и Кими Райконен ще се фаворити в квалификацията не се оправдаха. Кими даде едва девето време в последната част (стартира седми), а Ромен Грожан не успя да влезе в Q3. В нея на попадна и Серхио Перез с McLaren, а съотборникът му Дженсън Бътън само излезе на пистата в последната част, без обаче да върти бърза обиколка и ще потегли десети.

Двамата пилоти на Force India се представиха много добре и благодарение на наказанията на Хамилтън и Уебър, ще стартират пети и шести, съответно Ди Реста и Сутил.

Много интересна тактика избраха от Ferrari. Те пуснаха двамата си пилоти с различни гуми. Фелипе Маса единствен от първите 10 ще стартира с по-твърдата смес. Така той се очертава като скрития фаворит за победата, тъй като с по-твърдите гуми ще стартира веднага след съотборника си Алонсо. Той обаче ще даде и нужната на Фернандо информация колко време ще издържат твърдите гуми в състезателно темпо.

Със сигурност ни предстои много успорвана битка, а гумите отново ще се решаващ фактор.

 

Предварителни резултати от квалификацията за GP на Бахрейн:

Нико Розбер, Mercedes-Benz – 1:32,330 мин.

Себастиан Фетел, Red Bull - +0,254 сек

Hankook може да измести Pirelli от Ф1

Генералният промоутър на Формула 1 е започнал преговори с корейската Hankook за евентуалното влизане на производителя във Ф1. Според It...

Фернандо Алонсо, Ferrari - +0,337

Люис Хамилтън, Mercedes-Benz - +0,432*

Марк Уебър, Red Bull - +0,748**

Фелипе Маса, Ferrari - +0,877

Пол ди Реста, Force India - +0,905

Марк Уебър напуска Red Bull в края на годината

Тази новина, идваща от Bild, е съвсем резонна на фона на разигралата се мелодрама в GP на Малайзия. Напомняме, че тогава Фетел не изпъл...

Адриан Сутил, Force India - +0,916

Кими Райконен, Lotus F1 - +0,997

Дженсън Бътън, McLaren - -

* наказан с пет места назад

* наказан с три места назад

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com