Славия и Ботев дадоха старт на пролетта в А група с хубаво 2:2

4356
Славия и Ботев дадоха старт на пролетта в А група с хубаво 2:2

В първия мач от пролетния дял на "А" група (16-ти кръг) отборите на "Славия" и "Ботев Пловдив" направиха атрактивно 2:2 и по този начин "канарчетата" изпуснаха шанс да влязат в тройката на временното класиране на българския футболен шампионат.

Мачът започна леко лежерно, но още в 5-тата минута при един корнер „Славия” за малко не отрки резултата, след като защитата на „Ботев” заспа, топката рикошира доста странно и мина пред краката на двамата играчи на белите преди вратарят на пловдивчани Адам Стаховяк да успее с крак да я изчисти.

Славия побесня заради отказа за картотека на Миро Антонов

Решението на БФС да не картотекира в Славия Мирослав Антонов вбеси ръководството на "белите", което изрази разочарование от работата ...

Тази опасност ясно подсказа какво предстои в мача и в 9-тата минута белите откриха резултата. Бившият капитан на ЦСКА Тодор Янчев проби през центъра, стреля от дистанция, Стаховяк изби, но право в краката на Галин Иванов, който ловко мушна кълбото в долния ляв ъгъл на вратата на гостите покрай изправилия се вратар на жълтите – 1:0. Минути по-късно Иванов можеше да вкара и втори гол, но Стаховяк този път се намеси успешно.

Голът даде импулс в играта на пловдивчани, които тръгнаха в атака и в 20-тата минута равенството беше възстановено. Тогава младата надежда на „Ботев” Тодор Неделев пусна много хитър пас през двама слависти, изведе отдясно в наказателното поле Мариян Огнянов, който веднага подаде успоредно на голлинията и Вандер Виейра от близка дистанция на буквално празна врата изравни – 1:1.

До края на полувремето пловдивчани  бяха по-активни, като Стефано Кунчев на два пъти спасяваше удари на гостите. Това настроение на „канарчетата” се пренесе и през второто полувреме и само шест минути след неговото начало Мариян Огнянов, който е известен в България с гола си срещу „Челси” за „Левски” в Шампионската лига, вкара втори гол за „Ботев”. Отново Неделев хитро подаде на Огнянов, който излъга Кунчев и от много малък ъгъл успя да повдигне топката и да я прати високо на главата на притичалия на голлинията Живко Желев, вкарвайки много красив втори гол.

Отговорът на „Славия” обаче не закъсня – четири минути по-късно пробив отдясно доведе до центриране в наказателното поле на „Ботев” и там Антонио Ливраменто с глава от близка дистанция заби топката в горния десен ъгъл на Стаховяк – 2:2.

УЕФА погва Ботев за уговорен мач?

Загубата на "Ботев Пловдив" с 1:7 от шампиона на Чехия "Слован Либерец" в контролата между двата тима, която се игра във вторник в Ки...

След този гол играта се накъса и позагрубя – нито един от двата отбора не можеше да установи контрол над топката, преобладаваха неточните дълги пасове и единоборствата.

В 77-та минута влезлият като резерва за белите Здравко Лазаров успя да се измъкне в наказателното поле след умен пас на Галин Иванов и стреля от движение, но топката срещна далечната, лява греда, а след това Сивард Спрокел с шпагат изчисти преди Радослав Василев да успее да довкара кълбото. А две минути по-късно Тодор Неделев се освободи след двойно подаване и като на парад между четирима играчи в бяло стреля, но Кунчев внимаваше, за разлика от защитата пред себе си и спаси.

До края на мача повече интересни положения нямаше, а двата отбора доиграха стрещата в доста ниско темпо, характерно за българските футболни арени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com