Светът и Новак Джокович останаха изумени от Григор Димитров

21434

Гръмотевичният успех на младия български тенисист Григор Димитров срещу световния номер едно Новак Джокович буквално отприщи вълна от бясна еуфория в България и беше приет по същия начин в цял свят.

Минути след победата на нашето момче, която дойде след 3 часа и 4 минути извънземен тенис, големи новинарски агенции по цял свят отразиха събитието. Победата на Григор се появи както в авторитетни издания като BBC и ESPN, така и в медии в Австралия и Тайланд.

Епохална победа - ГРИГОР ДИМИТРОВ ПОБЕДИ СВЕТОВНИЯ НОМЕР ЕДНО НОВАК ДЖОКОВИЧ !!!

Невероятна, извънземна, потресаваща драма – думите не стигат, за да се опише това, което Григор Димитров постигна тази вечер в Ма...

Значимостта на успеха на Григор беше подчертана най-явно от BBC. Английските спортни журналисти и коментатори, които са всепризнати майстори по отношение на анализа на големия тенис, накратко написаха следното нещо: „Роди се нова тенис звезда”. ESPN пък засипа със суперлативи Григор, като написа в материала за мача, че българинът "е издухал от корта" световния номер едно.

След мача Новак Джокович призна по-добрата игра на Григор, но световният номер едно определено изтърва нервите си и макар да твърдеше, че не омаловажава победата на българина, заяви, че не се е подготвял достатъчно активно за турнира в Мадрид и 12 дни не е тренирал нормално заради болки в десния глезен – същият, който изкълчи в средата на втория сет. Всъщност именно заради тази ситуация и последвалия медицински таймаут публиката в „Каха Махика” изцяло застана на страната на Григор и дори започна да освирква Джокович, макар и малко несправедливо. В резултат на това сърбинът отвърна с бурна тирада псувни на почивката между втория и третия сет, както се вижда на прикаченото видео. А не бива да се забравя, че с този същия глезен Джокович прегази Рафаел Надал на турнира в Монте Карло и прекъсна уникалната серия на испанеца от осем поредни титли в княжеството.

Самият Григор не скри сълзите си след успеха и написа на камерата „Обичам те, татко”. Във Facebook младият българин благодари на всички, които го подкрепяха.

Екипът на Actualno.com също прави поклон доземи пред нашето момче, пожелава му много здраве и спортно дълголетие, а за другото – той показа, че може.

Григор Димитров отново се падна при Новак Джокович

На тегления днес жребий за турнира от серията 1000 в Мадрид първата българска ракета Григор Димитров отново, както и в Индиън Уелс, се ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com