"Титан" може буквално да затвори ЦСКА

7622
"Титан" може буквално да затвори ЦСКА

Днес ЦСКА реално може да се раздели с всякакви надежди да играе в „А” група през настоящия сезон. В официално съобщение фирма „Титан”, която е собственик на ПФК ЦСКА ЕАД, казва, че не може да издържа клуба в сегашния му вид. „Титан” все още търси купувачи за клуба, на които да дадат безвъзмездно акциите на тима.

Публикация във football24.bg, която се позовава на „7 дни спорт”, обаче показва доста черен вариант. Според информацията е възможно „Титан” да се откажат от спортната част на АД-то на ЦСКА. Ако това стане, то всички дългове по спортната част реално ще бъдат изчистени от гледна точка на „Титан”, но всъщност кредиторите ще останат „на сухо”. Причината е точка в правилника на УЕФА, според която мениджъри и клубове нямат право на искове към АД, което е променило дейността си.

Емил Костадинов си тръгва от ЦСКА

Сътресенията в ЦСКА не спират – досегашният спортно-технически директор на клуба Емил Костадинов е подал молба за напускане, тъй ...

Според информация в БГНЕС дълговете на ПФК ЦСКА ЕАД са 12-13 милиона лева. От „Титан” обаче уточняват, че не е ясно дали няма да има нови дела срещу ЦСКА, съответно да се искат и нови пари за плащане – например за наема на базите.

Ето и цялото съобщение на „Титан”, публикувана на официалния сайт на ЦСКА:

"Уважаеми привърженици,

Без ЦСКА телевизионните пари за А група ще намалеят драстично

Ако в крайна сметка ЦСКА не бъде допуснат до участие в „А” група, парите от телевизионни права за цялото българско първенст...

днес представители на една от големите фракции отправи публично два въпроса относно любимия ЦСКА. Тъй като дълбоко уважаваме всеки човек, който носи в себе си армейска душа, отговаряме на питанията както следва:

ПФК ЦСКА ЕАД не търси чужд лиценз за участие в А група, защото има такъв, но нямаме възможност да продължим издръжката на Клуба в сегашния му вид. Това, като собственици заявихме неколкократно през изминалите седмици. Тежкото финансово състояние на тотален колапс на дружеството, прави невъзможен всякакъв вътрешно клубен оздравителен процес, съгласно ресурсите ни. Продължаваме да изразяваме своята готовност, както впрочем действахме и досега, преговаряйки с редица кандитат-купувачи, да предоставим акциите на Клуба абсолютно безвъзмездно на един или група бизнесмени, които да се захванат с осигуряването на дружеството. Тогава ние ще се оттеглим от управлението.

Според нас, този въпрос трябва да бъде отнесен към новосформираното ЦСКА 1923 АД, което в момента води борба за спасението на славната червената история и идея"

Йордан Лечков: Дано протестът пред БФС не е и с политически привкус

Имам съмнения, че протестът на феновете не е изцяло запалянковски. Това каза в интервю за Агенция "Фокус" първият вицепрезидент на БФС ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com