Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои жени са по-склонни да имат момчета - може да се изненадате от отговора

19 май 2024, 22:11 часа

Много фактори влияят върху пола на бебето - от характера на бъдещата майка до икономическия климат.

Жените винаги са се чудили как да предскажат пола на бъдещото си дете. Има ли начини да се разбере кои жени ще родят момичета и кои ще бъдат майки на син? Парапсихолог дава отговор на въпроса.

Научен подход

Теориите за раждането на момичета и момчета са много. Официалната версия предлага да се разберат Х и Y-хромозомите, да се обърне внимание на момента на овулацията. За да се роди момче, яйцеклетката на изхода трябва да се срещне със сперматозоид с Y-хромозома.

В тялото на жената няма такава хромозома, затова съществува мнение, че полът на бъдещото дете зависи изцяло от мъжа.

Сперматозоидите с Y хромозома са много бързи, те са по-леки от своите X-братя. Живеят само два дни, така че ако родителите искат момче, трябва да се опитат да заченат ден преди, ден след и в деня на овулацията.

Докато сперматозоидите с Х-хромозома, от които зависят момичетата, са по-издръжливи, могат да живеят в тялото на жената до пет дни и да изчакат яйцеклетката да излезе или дори да я оплодят по-късно.

Науката също така предполага, че оргазмът на жената преди зачеването увеличава шансовете ѝ да роди момче: в този момент вагиналната среда се променя в алкална, което помага на сперматозоидите с Y-хромозома, отговорни за раждането на момче, да се придвижат по-бързо към яйцеклетката.

Храните, които задължителнотрябва да избягвате по време на бременност

Въпреки факта, че науката разкрива много тайни на Вселената, за съжаление тя все още не може да даде надежден отговор на въпроса какъв пол ще се роди детето на определена жена. За да се намери отговор на този въпрос, може да се прибегне до опита, вековните наблюдения и различните хипотези, които понякога намират потвърждение в науката.

Хората отдавна са забелязали, че на жените със силен и енергичен характер по-често се раждат момчета. Това може да се обясни с помощта на научните познания: тъй като в момента на зачеването и известно време след това всеки плод демонстрира наличието на женски гениталии, тъй като се влияе от хормоните на майката, по-специално от естрогена.

Картината започва да се променя под влиянието на тестостерона: колкото повече от него има майката, толкова по-голяма е вероятността да се роди момче. Народната приказка потвърждава тази теория и факта, че независимите жени се харесват повече на мъжете, затова те ги обичат повече и е по-вероятно да родят момчета.

Ако жената не е уверена в себе си и явно във връзката демонстрира по-зависимо поведение от мъжа, има вероятност да роди дъщеря.

15 начина да разберете дали сте бременна без тест

Възстановяване на баланса

От енергийна гледна точка появата на момче се дължи на наличието на резерв от неизразходвана топлина и нежност в бъдещата майка, които тя трябва спешно да прехвърли на бебето си.

Ако жената има енергиен дефицит и й липсва нежност, вероятно ще роди момиче, за да възстанови изгубения баланс и да даде на майката малко топлина, която очевидно й е липсвала.

Всъщност природата много компетентно разпределя момичетата и момчетата, така че всяка майка да получи това, от което се нуждае. В семействата, в които се раждат момчета, жените са обградени с повече внимание от страна на съпрузите си.

Докато жените, които раждат момичета, изпитват някои проблеми в отношенията си със съпрузите си, така че се нуждаят от известно балансиране на женската енергия в дома си.

Между другото

Изследователите са установили, че в неспокойни времена, когато жената е подложена на стрес, е по-вероятно да се родят момичета. В 75% от случаите, ако бъдещата майка е била нервна, са се раждали дъщери. Специалистите са регистрирали подобно явление след терористичната атака от 11 септември и след падането на Берлинската стена.

Китайски учени пък са установили, че по-често момичета се раждат от майки с ниско кръвно налягане. Те са стигнали до този извод, след като са изследвали повече от 3000 жени, станали майки през годините на изследването.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес