Тотнъм смаза Интер, Челси падна в Румъния

8661

Поредният кръг в Лига Европа отново донесе доста емоции на феновете на футбола, както и някои крайно изненадващи резултати.

Тотнъм - Интер

В дербито на осминафиналите английският "Тотнъм" размаза с 3:0 италианския "Интер". Отново над всички блесна уелската звезда на "шпорите" Гарет Бейл, който даде тон за победата на отбора си с гол с глава още в 6-тата минута - 21-во попадение през сезона за него. Крайният резултат оформиха Гилфи Сигурдсон и Ян Вертонген, съответно в 18-ата и 53-ата минути. Защитата на италианците беше отчайваща и вратарят им Самир Ханданович предотврати поне още три гола в мрежата си. Особено фрапиращи бяха грешките при головете на Бейл и Вертонген, защото и в двата случая опитният Естебан Камбиасо позволи да го надскочат от задна позиция.

"Нерадзурите" ще имат много тежка задача в реванша след седмица, въпреки че и за тях имаше сравнително добра новина, тъй като Бейл няма да може да играе на "Сан Сиро". Нападателят на лондончани получи жълт картон за симулация, като това бе четвърто предупреждение за него през тази кампания и по този начин Тотнъм ще бъде в Милано без своята най-голяма звезда.

Останалите сблъсъци

Успехът на "шпорите" бе единствен за Великобритания в Европа през тази седмица, предаде БГНЕС. "Нюкасъл" успя да сложи край на 100%-ия домакински рекорд на "Анжи" в турнира и направи 0:0 на "Лужники" в Москва, докато "Челси" падна при гостуването на изпълнения докрай стадион в Букурещ. "Стяуа" спечели с 1:0 след дузпа, отсъдена за нарушение на Райън Бертранд срещу Раул Русеску и в последствие реализирана от потърпевшия. На всичкото отгоре румънците спокойно можеха да спечелят и по-убедително, но не се възползваха от шансовете си. Англичаните пък играха крайно лежерно и така и не напипаха ритъма на мача.

Другият италиански отбор в турнира - "Лацио" направи сериозна стъпка към четвъртфиналите в надпреварата, надвивайки "Щутгарт" в Германия с 2:0, след попадения на Едерсон и нигериеца Огени Онази. "Фенербахче" би "Виктория Пилзен" в Чехия с 1:0 след гол на камерунския нападател Пиер Вебо, а Бенфика надви Бордо с 1:0 в Лисабон.

"Леванте" и "Рубин Казан" завършиха при резултат 0:0 във Валенсия, а "Базел" победи "Зенит" на своя стадион с 2:0, като головете паднаха в последните 10 минути на мача.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com