US Open: Хюит пречупи Дел Потро, без изненади при жените

5254
US Open: Хюит пречупи Дел Потро, без изненади при жените

Поредната бомба при мъжете на US Open е факт – шампионът от 2009 година Хуан-Мартин Дел Потро загуби с 2:3 сета (4:6, 7:5, 6:3, 6:7 (2), 1:6) от бившия номер едно в света Лейтън Хюит, който показа биволски нерви и в пълна степен се възползва от недоброто физическо състояние на аржентинеца. Така Дел Потро действително се превърна в разочарованието на турнира при мъжете, както предположи и Actualno.com в своите предварителни прогнози, като успя да отпадне дори по-рано от очакваното от нас.

Хюит можеше да победи и далеч по-убедително, но направи две двойни грешки при сервис за втория сет, което позволи на Дел Потро да го измъкне от ръцете на австралиеца. По подобен сценарий се разви и четвъртият сет, който беше решаващ – при 5:3 гейма Хюит сервираше за сета, но Дел Потро го проби и се стигна до тайбрек. Там обаче вече нямаше прошка – австралиецът даде само две точки на Кулата от Тандил. Това се оказа достатъчно и в петия сет на корта имаше само един тенисист – три пробива за Хюит в сервиса на Дел Потро само в тази част. Дел Потро направи общо 70 непредизвикани грешки в мача.

Горчив край на US Open за Григор Димитров

И през тази година първата ни ракета при мъжете Григор Димитров няма да може да се похвали с победа на US Open при мъжете. Малко очаква...

При мъжете напред продължават големите фаворити – Новак Джокович и Анди Мъри. И двамата обаче срещнаха трудности в мачовете си – Джокович победи със 7:6 (2), 6:2, 6:2 срещу Бенямин Бекер, като германецът сервираше за първия сет и имаше шест сетбола, но Ноле показа типичната за играта си упоритост и върна пробива в последния момент, за да вземе частта в тайбрек, след което нямаше проблеми.

Мъри пък загуби сет срещу Леонардо Майер – 7:5, 6:1, 3:6, 6:1, като определено показа, че не е в най-добрата си форма. Действащият шампион игра доста пасивно и това му коства повече време на корта, като чак в последния сет заложи на по-агресивна игра. Сервисът на шотландеца също не беше константен.

При жените сериозни изненади нямаше – напред продължават Агниешка Радванска, На Ли и Серина Уилямс, които взеха двусетови победи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com