Разказът на Мария, която спаси живота на тролейбусен шофьор

5344
Разказът на Мария, която спаси живота на тролейбусен шофьор
Снимка: sportno-sz.com

"Не се притесних, защото майка има такива проблеми. Човекът изведнъж спря тролея и му стана лошо. Кондукторката почна да вика, че имало проблем. Аз отидох там при човека, хората ми дадоха път. Първо го пипнах по лицето и после му захванах ченето и му отворих устата и му извадих езика и той се свести. Извиках да ми дадат водичка да му сипна на личицето и да му помогнем да излезне от тролея на въздух."

Това разказа 15-годишната Мария Звездева Стоилова от Стара Загора, която в петък с бърза реакция и действия е спасила от задушаване припаднал шофьор в градския транспорт. "Дневник" говори с нея с позволението на Латинка Петрова - директорът на социалния дом "Мария Терезия", в който момичето живее от 9 години.

Ученичка спаси шофьор от градския транспорт от сигурна смърт. Глътнал си езика

15-годишно момиче спаси живота на шофьор на тролейбус в Стара Загора, съобщава dariknews.bg. Група ученици, сред които и деветокла...

"После е дошъл лекар, но аз вече не бях там, хванах си друг тролей. Днес се видяхме с него и говорихме. Той си е на работа и е добре. Благодари ми, че му помогнах и каза, че добре че съм била аз да му спася живота. Той като се свести се притесни да не е станал проблем с тролея", разказа още момичето. Шофьорът и Мария се срещнаха вчера в спортното училище, в което учи тя. Човекът отишъл да ѝ благодари лично, а от училището наградиха героинята за бързата и смела постъпка.

Мария сподели, че не се притеснява от подобни неща, защото има опит с майка си, която страда от епилепсия. Била е на 6 години, когато отива да живее в дома, но до тогава се грижи за болната си майка. И сега се виждат, макар че заради "семейни проблеми" няма как да живеят заедно.

Тренира плуване и мечтае да стане помощник-треньор, макар че не е мислила каква точно иска да стане допреди всички медии да я попитат днес, шегува се Мария. На въпроса дали има нужда от нещо и би ли искала хората да ѝ помогнат с нещо, 15-годишната героиня отговаря: "Нямам никаква нужда. Не, нямам. Всичко имам тук, много ми е добре, все едно съм си вкъщи".

"Много е обичлива, радва се на живота. Има много позитивно отношение към всичко, което я заобикаля. Тя не е от тези деца, които гонейки лошата съдба, изграждат в себе си елементи на озлобление. Тя е много чиста душа", описва я директорката Петрова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com