До 30 април се приемат документи за асистирана репродукция в Дупница

1230
До 30 април се приемат документи за асистирана репродукция в Дупница
Снимка: iStock/Guliver

До 30 април се приемат документи на семейства и двойки за подпомагане от общинския фонд по асистирана репродукция. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Радмила Рангелова, зам.-кмет на Община Кюстендил по „Социални услуги, програми и проекти”.

"В момента сме пуснали нова такава процедура за подбор на кандидати на двойки, желаещи да бъдат подпомагани по реда на тази процедура, като е отворена поканата до 30 април 2018 година, като както казах, ако не наберем достатъчно кандидати, ние разполагаме с годишен ресурс от 30 000 лева, тоест можем да подпомогнем минимум 10 двойки. Така че, ако има на територията на общината, хора, които отговарят на условията, нека да кандидатстват", каза Радмила Рангелова.

Наливат се милиони за инвитро, но няма профилактика на болестите, които водят до безплодие

"Две специалности трябваше да останат в доболничната помощ – гинекология и педиатрия. Това би го направила всяка държава, която ...

По думите ѝ освен медицинските изисквания за кандидатите има и допълнителни изисквания. Те трябва да са пълнолетни лица, жените да не са навършили 51 години, да притежават постоянен и настоящ адрес на територията на Община Кюстендил през последните три години, двойките във фактическо съжителство или семействата, на това условие следва да отговаря поне един от кандидатите, трябва да бъде регистриран с адрес на територията на Община Кюстендил.

Трябва да нямат данъчни задължения към общината и държавата, да са здравно осигурени към датата на подаване на заявлението, да са без прекъснати здравноосигурителни права, да не са поставени под запрещение или осъждани за престъпления от общ характер, да са семейства или лица, живеещи на семейни начала, което се удостоверява с копие на удостоверение за сключен граждански брак, пък при двойките, които са във фактическо съжителство с декларация.

Да е налице доказан стерилитет, независимо с женски или мъжки фактор, като има определени три метода, които се приемат от комисията, лечими и допустими за финансиране по тази процедура и всеки един от кандидатите да е завършил средно образование.

"Ако има двойки, които отговарят на тези изисквания и имат потребност да бъдат подпомагани от общинския фонд, да заповядат", каза Радмила Рангелова.

НЗОК ще осигури средства за дейностите по асистирана репродукция

НЗОК ще осигури средства за заплащане на дейностите по асистирана репродукция, започнали през миналата година, съобщиха от пресцентъра ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Слана и лед в Кюстендилско

Защо наричат Кюстендил "градът на изворите"?

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com