Дамски ботуши – как да избереш най-добрите за теб

5795
Дамски ботуши – как да избереш най-добрите за теб
Снимка: CCC

Зимата, вали сняг, студено и хлъзгаво е, но всяка уважаща себе си дама трябва и иска да изглежда добре. Не само това, трябва и краката да са сухи и на топло, защото здравето не бива да се жертва в името на суетата. Така неусетно достигаме до логичния въпрос – какви дамски ботуши ще могат да отговорят на всички изисквания за стил, комфорт и издръжливост? Веднага отговаряме на въпроса за най-добрите дамски ботуши.

Дамски ботуши от естествена кожа

На първо място трябва да говорим за материалите, за тяхната издръжливост и устойчивост. Доказалият се във времето материал за обувки е естествената кожа. Когато се поддържа правилно, когато е обработена добре и обувката е ушита с внимание, дамските ботуши от естествена кожа ще бъдат ваши зимни партньори в продължение на години.

Дамски ботуши с качествена подметка

Другият важен елемент от дамските ботуши е подметката и токът. Те трябва да са изработени от качествена гума, която не се „втърдява“ при минусови температури.

Другото важно изискване е подметката да е с профил, т.е грайфер, който да предотвратява подхлъзването. Доброто сцепление на гумата ще помогне да ходите уверено във всякакви зимни условия.

Дамски ботуши – шити и лепени

Един от най-често задавaните въпроси в магазина за обувки е „шити ли са ботушите“.

Това желание на дамите е от времето, когато лепените обувки бяха анти-емблема на качеството. В днешни дни всички качествени дамски ботуши се отличават със здрава спокойна между горната част (сая) на обувката и подметката, с добре изпълнени шевове и качествени ципове.

Когато избирате дамски ботуши, се уверете, че не виждате нишки лепило между кожата и подметката, това е знак, че ботушите са добре изработени.

Дамски ботуши с топла подплата

Последното изискване към комфорта на дамските ботуши е да са с мека и топла подплата. Големите зимни студове изискват вътрешната подплата на ботушите да е дебела, мека и топла. Когато избирате дамски ботуши, стремете се да са с половин номер по-големи, защото въздухът е идеалния изолатор и само така ще имате наистина топли крака.

Дамски ботуши в черен цвят

Сега вече стигаме до стилната част от процеса на избиране на дамски ботуши. Важно е да сте в магазин с голямо избор, за да може да пробвате различни модели. Магазини CCC дават точно такава възможност.

Обикновено избираме черни на цвят ботуши, защото могат лесно да се съчетават с всякакви дрехи и се поддържат много лесно.

За да са наистина красиви, не забравяйте да ги почиствате и мажете редовно с черна боя за обувки. Това не се прави само за „вид“, но и за да поддържате кожата в добро състояние.

Дамски ботуши в светли тонове

Това, че времето е сиво и кално, не означава, че трябва да избягвате светлите тонове на дамските ботуши. Всъщност бежовите, светлокафявите и сивите ботуши придават много интересен и вълнуващ вид и се превръщат в акцент на визията.

Дамски ботуши с различна дължина

Тук вече навлизаме в дебрите на многообразието от модели на дамски ботуши. Както и при летните обувки, тук също трябва да имате няколко чифта, за да изглеждате добре във всякакви ситуации.

Високи до коляното дамски ботуши – те са за дамите, които ходят с поли и рокли. Високите до под коляното ботуши придават елегантност на силуета и удължават оптично крака.

Ниски дамски ботуши, тип „бързходки“

Тези модели ниски, дамски ботуши са много удобни за дните, в които имате много ангажименти. В тези дни е важно краката ви да са на сухо и топло, да ви е удобно и да се чувствате красиви.

И за финал отново ще припомним – когато избирате дамски ботуши, нека не са съвсем плътно по крака, за да ви е топло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com