Грешките, които допускаме при покупката на ягоди

6366
Грешките, които допускаме при покупката на ягоди
Снимка: iStock/Guliver

В сезона на ягодите те присъстват в менюто ни почти всеки ден. Този ароматен плод е най-вкусен през месеците май и юни, тъй като тогава зрее на естествена слънчева светлина. Но дори и през този период, може да се случи да останем разочаровани от покупката си. Това се дължи на грешките, които допускаме при избора на ягоди.

Обикновено се спираме на плодовете с еднакъв външен вид.
Но ягодите, които са отглеждани без използване на химикали и изкуствена тор, се отличават с жилки и с различна големина на всеки плод.

Ягоди или боровинки: Кои са по-полезни и как да изберете

Ягодите и боровинките са любими плодове на деца и възрастни. Те са пълни с хранителни вещества и витамини, които помагат в борбата с ня...

Първо, обърнете внимание на миризмата: ягодите трябва да миришат на ягоди. Ако нямат специфичния за тях аромат, по-добре е да откажете покупката.

Също така не трябва да избирате най-лъскавите плодове. Това показва единствено, че са обработени с вредни вещества. Плодовете трябва да са сухи и да имат естествен цвят.

Ако искате да си купите наистина хубави, вкусни и качествени ягоди, отидете на пазара. Заложете на продукти местно производство.

Използвайте сетивата си, за да изберете правилните ягоди. Погледнете отблизо плода. Цветът му трябва да бъде еднороден тъмночервен, без никакви петна, листенцата трябва да са зелени (това е знак за свежест). На допир узрелите ягоди са умерено твърди.

Разкошен сладкиш с ягоди за 20 минути

Необходими продукти: брашно - 250 гр ягоди - 250 гр масло - 110 гр (разтопено) яйца - 2 бр. (по-големи) захар - 160 г прясно мляк...

Избягвайте покупката на големи ягоди - това не означават, че те са вкусни, а по-скоро обратното. Може да съдържат твърде много вода и големината им да се дължи на излишък от различни торове. Заложете на малки до средни по големина плодове, но не забравяйте, че има различни сортове ягоди, за които е присъщ определен размер.

Обърнете внимание на опаковката и контейнера, в който са ягодите. Ако на дъното или по стените му има влага, това означава, че плодовете са съхранявани по-дълго от нормалното. Много често най-отгоре са ягодите с по-привлекателен вид, а под тях се крият такива с по-ниско качество или негодните за консумация плодове.

Не по-важно от спазването на тези правила при избора на ягоди е тяхното правилно съхранение след покупката. Тези вкусни плодове обичат сухотата, прохладата и нежното боравене. След като се приберете у дома с покупките, веднага прехвърлете ягодите в отделен съд като ги подредите на един ред и след това ги приберете в хладилника. По този начин те ще издържат 2-3 дни при оптимална температура на съхранение от 2 градуса по Целзий.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com