Никога не слагайте тези неща в микровълновата, ако не искате...

5942
Никога не слагайте тези неща в микровълновата, ако не искате...
Снимка: iStock/Guliver

Може дълго да се спори дали въобще е необходимо да използвате микровълнова фурна. Резултатите от проучванията по този въпрос са различни, и следователно, мнението на хората също. Днес, ние никакъв случай не искаме да започваме дискусия за ползите и опасностите от микровълновите фурни, а да ви кажем какво точно не трябва да нагрявате в тези уреди.

Тук са включени следните продукти и неща, които не трябва да бъдат облъчвани с топлина в микровълнова фурна. Като следвате основните правила за безопасност, вие сами ще се погрижете за вашето здраве!

Детски храни

На първо място ще се съсредоточим върху млякото за деца! Под действието на микро вълните, то става токсично. Ако имате нужда от малко загрято бебешко мляко, не убивайте в него живите клетки, а по-добре използвайте традиционния начин – да го затоплите под топла вода от чешмата или на водна баня.

Фолио

Алуминиево фолио в микровълновата печка? Разбира се, ако искате да видите гръмотевици и светкавици в печката си и след това тържествено да я изхвърлите в коша!

Броколи

В сравнение с другите плодове и зеленчуци, броколите в микровълновата губят своя най-голям брой полезни вещества. По-точно, почти всички!

Сурови яйца

Това твърдение винаги поражда спор: Възможно ли е да готвите в микровълновата яйца с черупката им. Можете, ако първо направите няколко манипулации. В повечето случаи, суровото яйце ще експлодира и ще трябва дълго време да миете уреда. Не е ли по-лесно да се възползвате от традиционния начин на варене?

Чесън

Друг продукт, който губи своите качества след загряване в микровълнова фурна. Противораковите му свойства също биват убити!

CD-диск 

Направете си експеримент какво странно нещо ще се случи, ако поставите CD-диск в микровълновата фурна. Само не повтаряйте!

Замразени храни 

Размразяването на плодове в микровълновата може да доведе до трансформация на полезните вещества глюкозид и галактозид, които след нагряване стават канцерогени.

И ако трябва да размразите месото, по-добре е да го извадите по-рано или да се поставите под струя студена течаща вода. Факт е, че в микровълновата месото губи половината от съдържащия се в него витамин В12.

Протеинови продукти

Храните, които стават отровни, щом ги стоплим в микровълновата

Микрoвълнoвaтa пeчкa e cъщинcки cпacитeл зa хoрaтa cъc зaбързaнo eжeднeвиe. Удивитeлнo e кaк тя мoжe мнoгo бързo дa ce зaтoпли, рaзмрaз...

Ограничете използването на микровълновата печка за приготвянето на протеиновите продукти. В традиционните фурни структурата на белтъка не се унищожава толкова бързо…

Някои видове посуда

Бъдете изключително внимателни с посудата от следния материал: керамика, метал, алуминий, стъкло, порцелан, обикновено стъкло. В допълнение, пластмасовите съдове добавят към храната определена доза канцерогени. Най-добре използвайте в кухненската печка изработени съдове от огнеупорно или топлоустойчиво закалено стъкло.

Както можете да видите, знаейки, тънкостите за основната употреба на микровълновата, ще получите по-малко щети от “изобретението на века”!

Може би вашите приятели използват микровълнова фурна всеки ден, затова е полезно да им споделите тези факти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com