Безплатни зъболекарски прегледи за деца и възрастни с увреждания ще има във В. Търново

1361
Безплатни зъболекарски прегледи за деца и възрастни с увреждания ще има във  В. Търново
Снимка: Thinkstock

Столична стоматологична клиника ще осигури безплатни прегледи за всички потребители на социални услуги в Община Велико Търново. Ще бъдат обхванати както деца, така и възрастни с увреждания.

За целта ще бъде използван съвременен мобилен кабинет, който отговаря на всички необходими изисквания. Чрез него ще бъдат извършвани първоначалните профилактични прегледи. При необходимост ще бъде извършено и безплатно лечение, като то ще се осъществи в клиниката, пише "Дарик нюз".

Калфин готов да говори за индивидуализирани плащания за деца с увреждания

Децата с увреждания, които получават помощи от държавата, са 25 6000. Става въпрос за децата с увреждания от над 50%. 15 600 пък са хор...

Ако е нужно пациентите ще бъдат под пълна анестезия по време на процедурите. В рамките на един ден могат да бъдат лекувани до 8 потребители на социалните услуги.

Днес екип на столичната стоматологична клиника представи своята мисия “Усмивка за всички деца” пред управителите на социални услуги в Община Велико Търново. Директорът на дирекция “Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова благодари за възможността.

“Ние сме поели отговорния ангажимент да проучваме, анализираме, разкриваме, организираме и устойчиво да предоставяме социални услуги. Всичко при нас е динамично както като организация на работа и профил на потребителите, така и в законодателно отношение. Можем да отбележим, че след стартиралите реформи, се наблюдават резултати в сферата на здравеопазването”, каза Димитрова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com