Реформация - когато гръм удари

76940
Реформация - когато гръм удари

Знаеш ли, сутрин едните кажат нещо и се скарат с другите, следобед вторите опровергаят първите, вечер гледаме кой кого излъгал, на другата сутрин отразяваме „анализа” на някое до болка втръснало телевизионно личице. Така мой много близък приятел описа ежедневният информационен живот в България.

И е прав. До болка. Безброй пъти констатираме едно и също, докато спре да ни прави впечатление. Независимо колко е страшно, тъпото ни примирение ни е загърнало в меко и удобно одеало – през глава.

Виновниците за раждането на "Сириза"

Не искаме да плащаме кредити, които са вземали политици и богаташи. Това беше тезата, която позволи на „Сириза” да доминира...

А е страшно. Страшно е, когато вицепремиер от политическа сила, дошла на власт и заради обещанията си, че ще прави реформи, казва: „Добре е да си имаме един орган за борба с корупцията, но по-добре хората, които ще работят в него, да бъдат оценявани и от чужди служби”. Ми да – по-добре, щото нашите ги знаем, могат само да обясняват по кой път Петко Сертов отишъл на почивка в Гърция. Направо най-добре е и държавата да я дадем официално някой друг да я управлява - некадърни сме ние, изглежда. Ставаме само да слушкаме и да папкаме от копанката на някой друг.

Страшно е и когато кандидат за председател на най-важния съд в България моли да има гласуване по изпитан начин – с бюлетини и това не става. Вместо това се използва система, която употребява стъкмистика – в случаи като ТОЗИ! Няма проблем – керванът си върви, кучетата си лаят.

Ужасно е и в бюджетна комисия „народни представители” с прякори като Ментата да внушат, че си крадец, защото си сигнализирал за крадци. При това не за какви да е кражби – ами за милиарди. И вместо да започне проверка, защото не е много добре милиарди да отиват не много известно къде, ще проверяваме ти пък откъде знаеш кой краде? Сигурно си в далаверата? Така де – я по-добре си трай, да не вземе някой да развали пенсионната далавера. Пък и какво разбираш, накъде си тръгнал ти, може би?! Нещо искаш и до пенсия да доживееш? Може би даже в държава да живееш? Заслужаваш само територия и си пази одеалцето, да не ти го вземем и него.

Не по-малко зле се чувства човек, когато му обясняват, че само във военно време е нарушение да подслушваш. Иначе – не. Остава да почнат да обясняват, че по принцип престъпления има само във военно време - очаквайте скоро!

Искаме ли гета с безработни бежанци или ще помислим как да ги интегрираме?

Големият проблем с липсите при работата с бежанците води до редица последствия, които определено не са в интерес за България. Най-важни...

Не! Няма друго решение. Само АК-47 и разновидностите му. Историята го е доказала – кои сме ние, че вървим против нея? Пък и явно си имаме закони само за военно време – като нямаме за мирно и не можем да си направим, да сменяме времето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com