България вече има треньор, Радо води тренировка

9684
България вече има треньор, Радо води тренировка

Временният наставник на националния отбор на България Найден Найденов ще води тима на финалите на Световната лига и на Олимпиадата в Лондон 2012.

Решението на Управителния съвет на БФ Волейбол оповести първия вицепрезидент Петър Кънев.

"След като днес получихме имейл от Камило Плачи, в който ни информира, че едва в средата на другата седмица може да ни даде отговор дали ще може да води тима ни на Олимпиадата заради здравословни причини, решихме той да отпадне от гласуването. Останаха двама кандидати: Мартин Стоев и Найден Найденов. След тайно гласуване бе решено Найден Найденов да е новият селекционер на България. Той ще подпише договор до края на Олимпийските игри в Лондон 2012", заяви Петър Кънев.

Волейболистите ни загубиха от Аржентина, Мартин Стоев ги поема от понеделник

България загуби от Аржентина първия мач от втория мини-турнир в група „D” от Световната лига по волейбол с резултат 3:1 ге...

Изненадващият нов треньор на волейболния ни национален отбор ще навива Матей Казийски да се върне в тима, за да може да го използва на Олимпиадата.

Найденов е получил 15 от 25 гласа срещу Стоев и така остава начело на волейболистите ни, които води в момента на турнирите за Световната купа в Аржентина и Португалия. Eдинственият въздържал се е бил Данчо Лазаров. Шефът на волейболната федерация решил да не заема страна в спора за треньорския пост и не подкрепил нито Найденов, нито Стоев.

Неочаквано днес пък Радостин Стойчев, който преди няколко дни обяви, че е подал оставка от поста селекционер на националния отбор на България, води следобедната тренировката на волейболните национали в тренировъчната зала на "Арена Армеец", която бе са начален час 17,00.

"По отношение на това, че Радостин Стойчев в момента води тренировките, на националите, които са в София, ща кажа, че това е пропуск на федерацията и в 17,00 официално ще му връчим документите по прекратяване на контракта ни с него",  заяви първият вицепрезидент на БФ В Петър Кънев.

Редактор: Иво Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com