След скандал с кмета: Волейболен клуб се мести в друг град

7162
След скандал с кмета: Волейболен клуб се мести в друг град
Снимка: ВК "Марек Юнион-Ивкони"

Волейболният клуб Марек Юнион Ивкони, който е част от елитното волейболно първенство на България, обяви, че напуска град Дупница заради конфликт с общинската управа. Марек ще смени името си и ще се премести в друг град, като обяви и причините за това.

Волейболният Марек напуска Дупница

В своя позиция ръководството на Марек Юнион Ивкони съобщава, че клубът е подложен на "безпрецедентен натиск" от общината в Дупница. Кметът на града Първан Дангов пък отправил публична покана към Марек Юнион Ивкони да напусне Дупница.

ВК "Марек Юнион-Ивкони"

Публикуваме позицията на ВК Марек Юнион Ивкони без редакторска намеса: 

Уважаеми приятели на волейбола,

Както вече ви информирахме, ВК "Марек Юнион-Ивкони" е подложен на безпрецедентен натиск от общинското ръководство на Дупница. След клеветите и внушенията по наш адрес, последва публична покана от кмета да напуснем града час по-скоро.

В следствие от тази агресия, на 19 декември проведохме извънредно разширено заседание на УС, на което присъства и целият щаб на волейболния клуб, като взехме следните решения:

  1. Категорично осъждаме намесата на политиката в спорта. Декларираме несъгласието си да бъдем маша в ръцете и дъвка в устата на самозабравили се пишман-политици и реваншисти, подобаващи предците си от периода на след деветосептемврийският преврат.
  2. Свикваме извънредно Общо събрание на 31 януари 2024 година за смяна на името и седалището на клуба.
  3. В срок до 12 януари 2024 година ще заявим пред НВЛ предварително съгласуване за издававане лиценз на залите, които потенциално ще са нашият нов дом. Веднага след получаване на потвърждението ще оповестим нашето ново седалище, където ще стартираме новата спортно-състезателна 2024/2025 година.

ВК Марек

Сърдечно благодарим на общинските ръководства, представителите на местният бизнес и спорт в градовете, които отвориха вратите и сърцата си за нашият клуб.

Уважаеми дупничани,

Преди 26 години, клубът започна от най-ниското стъпало своя път на развитие, за да достигне до четири шампионски титли при мъжете, 6 при юношите, както и над 15 сребърни и бронзови медали. Нашият клуб е представлявал града и България в 11 издания на европейските клубни турнири, включително 4 пъти в Шампионска лига. Десетки са състезателите от нашата школа, които са защитавали и защитават цветовете на националните ни отбори. Излишно е да споменаваме имената на световно признати волейболисти като Цветан Соколов и Елица Василева. През тези години пък над 2 000 момчета и момичета са преминали през школата на клуба, израствайки като достойни личности и характери, научени на дисциплина и откъснати от пороците на 21 век. "Марек Юнион-Ивкони" се превърна в една от положителните визитки на Дупница, което форсира и изграждането на модерна спортна зала в града. Клубът е уникален в колективните спортове у нас с факта, че показа как може да разчита на децата си от региона и да им дава път за развитие.

За наше огромно съжаление, една добре структурирана спортна организация е на път да бъде разрушена. Хората от време оно са го казали: "Камъкът си тежи на мястото". Но явно, този камък е трън в очите на кметския екип в Дупница, което предопредели и нашата съдба.

Въпреки всичко считаме за наш морален дълг да довършим в Дупница първенството, както на мъжкият, така на отборите от всички възрастови групи.

Оставаме в готовност, в случай, че градоначалникът на Дупница не инициира регистрацията и лицензирането на нов волейболен клуб, в който стотиците деца спечелени за каузата да продължат обучението си през следващата спортно- състезателна година, да го направим ние.

Уважаеми приятели на волейбола,

Скъпи деца, драги родители,

За всички ангажирани във ВК "Марек Юнион-Ивкони" бе истинско удоволствие да бъдем част от една волейболна приказка, която написа волейболна история. Създадохме волейболно семейство, изградихме волейболна общност, преживявахме заедно всяка победа или загуба. Надяваме се тази приказка да продължи дълго и след нас. Ходете в залата, подкрепяйте, радвайте се… Изживявайте приказката с гордо вдигнати глави, да продължим да изпитваме емоциите от нашия спорт, да останем човечни и добронамерени.

Благодарим за подкрепата, която получихме от стотици в последните дни. Благодарим на родителите, че ни се довериха и доверяват, поверявайки децата си. До последният ни ден в Дупница - ще продължим професионалното си отношение и ангажименти, както досега. Заради тях!

Пожелаваме весели коледни и новогодишни празници на всички

С уважение:

Волейболен клуб "Марек Юнион-Ивкони"

Още новини за волейбол четете в Actualno.com!

Уважаеми приятели на волейбола, Както вече ви информирахме, ВК "Марек Юнион-Ивкони" е подложен на безпрецедентен натиск...

Публикувахте от ВК "Марек Юнион-Ивкони"/VK "Marek Union-Ivkoni в Сряда, 20 декември 2023 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВОЛЕЙБОЛ:

Левски подчини ЦСКА и стана шампион на България по волейбол за 15-и път (СНИМКИ)

Ето 30-те избраници на Бленджини за Лигата на нациите

Страхотна новина: България ще е домакин на Европейското по волейбол за мъже през 2026-а

Мартин Стоев: Нямам никакви сантименти към този Левски

България се бори за домакинство на Европейското по волейбол за мъже през 2026-та

Националният отбор по волейбол официално има нов треньор

Историческо! Дея спорт е новият носител на Купата на България по волейбол (СНИМКИ)

На Европейско сме! България U20 завърши квалификациите с 3 от 3 (СНИМКИ)

Син на Владо Николов блести при инфарктен успех на България над Турция (СНИМКИ)

Нова страница в историята на Хебър! Ще играе в първенството с юноши

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com