Нели Маринова-Нешич става мениджър на волейболните националки

24006
Нели Маринова-Нешич става мениджър на волейболните националки

Една от най-известните български волейболистки - Нели Маринова-Нешич, ще поеме функциите на главен мениджър в националния. Емблематичната разпределителка от Добрич е дала принципно съгласие да бъде в щаба на новия треньор Владимир Кузюткин, информира "24 часа". Руснакът, който изведе женския тим на родината си до световна титла, наследи Марчело Абонданца. Нешич беше с националките на световната квалификация в Самоков и всички са останали очаровани от работата.

До края на месеца трябва да станат ясни и другите помощници на Кузюткин. Самият руснак ще дойде, след като му бъде издадена българска виза. Процедурата вече е стартирала.

Волейболният турнир от Ученическите игри в Община Смолян завърши

Приключиха надпреварите и във волейболния турнир от Ученическите игри през учебната 2013-2014 г. - Общински кръг, съобщи Агенция Фокус....

Тази вечер трябва да бъде изтеглен жребият за груповата фаза на световното първенство. Церемонията е в Парма и на нея присъства шефът на федерацията ни Данчо Лазаров.

Шампионатът е от 23 септември до 12 октомври в Италия, а градовете домакини са Рим, Триест, Верона, Бари, Модена и Милано. Нашите националки ще участват на световно първенство за първи път от 12 години.

В петък у нас се очаква да пристигне старши треньорът на мъжкия представителен тим Камило Плачи. Италианецът ще гледа финалите за купата на България през уикенда. След това Плачи ще проследи и най-интересните срещи от плейофите при мъжете. Мачовете от първата осмица започват от 20 април. До края на първенството се очаква да бъде обявен и форматът за новия сезон. Очаква се елитната група да бъде намалена до 10 отбора, въпреки че изпадащите Славия, Дунав и Ботев настояват за запазване на сегашния вариант с 12.

Междувременно Пиаченца спечели за първи път в историята купата на Италия. Възпитаниците на Лука Монти биха с 3:0 Перуджа на финала в Болоня. Капитанът на "вълците" Христо Златанов отново не игра, тъй като не е възстановен от контузия. Синът на най-великия български волейболист - Димитър Златанов, вдигна трофей.

"Ястребовото око" навлиза в българския волейбол

Съвсем скоро и българския волейбол ще разполага със системата "Ястребово око". Тази технология е широко разпространена в тениса, но ста...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com