"Анонимъс" хакна сайта на Ватикана

5100
"Анонимъс" хакна сайта на Ватикана

Интернет сайтът на Ватикана www.vatican.va беше блокиран този следобед при атака, отговорност, за която пое хакерското движение "Анонимъс", съобщава БГНЕС.

То съобщи, че по този начин искало да накаже "Корумпираната Римска апостолическа църква и всички нейни въплъщения".

"Анонимъс" реши днес да обсади сайта ви в отговор на доктрината, на литургиите и на абсурдните и анахронични концепции, които вашата организация със стопанска цел (Римската апостолическа църква) разпространява в цял свят", се съобщава в италианския сайт на "Анонимъс".

"Тази атака не е насочена срещу християнската религия или вярващите от цял свят, а срещу корумпираната Римска апостолическа църква и всички нейни превъплъщения", се казва още в комюникето.

Кой издава тайните на Ватикана?

Във Ватикана отдавна се вихрят интриги, вражди и битки за власт. От известно време насам обаче тайните на Светия престол изтичат в ин...

Хакерската група, която за повече от година пое отговорност за десетки атаки срещу сайтове на големи компании и на власти, миналата година вече опита веднъж неуспешно да извърши атака срещу сайта на Ватикана.

"През вековете вие изгорихте текстове с огромна историческа и литературна стойност, убихте по варварски начин вашите най-бурни критици..., вие накарахте наивниците да плащат, за да получат достъп до рая с продажбата на индулгенции", обвинява сайтът на "Анонимъс.

Хакерите обвиняват също така Католическата църква, че е "превърнала в роби цели народи. В по-скорошни времена вие имахте значителна роля в предложената помощ на нацисти-военнопрестъпници, за да им позволите да намерят убежище в други страни и да избягат от международното правосъдие.

Вие позволявате ежедневно представители на клира да бъдат отговорни за тормоза на деца и вие ги прикривате, ако фактите излязат наяве", допълват "Анонимъс".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com