Бил Клинтън: Гърция може да преодолее кризата

5771
Бил Клинтън: Гърция може да преодолее кризата

Бившият американски президент Бил Клинтън настоя, че Гърция може да преодолее кризата, пише „Катимерини”. Клинтън същевременно се опитва да оглави инициатива, имаща за цел да убеди гръцко-американските бизнесмени да инвестират в страната.

“Вярваме, че Гърция е страна, която е богата по отношение на хора, ресурси, идеи и наследство”, заяви Клинтън след среща с гръцкия премиер Андонис Самарас.

Меркел твърдо против трети спасителен пакет за Гърция

Германският канцлер Ангела Меркел е против отпускане на по-нататъшна финансова помощ за Гърция, пише „Зюддойче цайтунг”. Г...

„Сигурен съм, че коалиционното правителство създава много доверие с гръцката диаспора. Ние сме тук, за да окажем подкрепата си, не защото вярваме, че имаме отговорите, но защото мислим, че можем да постигнем нещо заедно, за да ви помогнем”, заяви Клинтън.

Той подкрепи реформената програма на правителството и заяви, че е жизненоважно на гърците да бъде дадена надежда за бъдещето.

В същото време „Ди Пресе” пише, че МВФ е изгубил доверие в Атина. Поради това Гърция очевидно вече не може да разчита на по-нататъшна финансова помощ от международния кредитор. В неделя стана ясно, че МВФ иска да се изтегли от международната програма за финансова помощ за икономически затруднената Гърция.

Много правителства в еврозоната не са готови вече да извършат нова финансова инжекция. Случилото се увеличава вероятността Гърция да изпадне в неплатежоспособност през септември.

ЕИБ ще финансира инфраструктурни проекти в Гърция

Европейската инвестиционна банка ще финансира инфраструктурни проекти в Гърция за 1,44 милиарда евро до 2015 г.Това съобщиха гръцките м...

Гръцкото правителство същевременно се нуждае през август и септември от 12,5 млрд. евро, за да избегне изпадане в неплатежоспособност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com